Vineri, 9 noiembrie 2007, de la ora 19.00, la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani va fi pusa in scena, in Sala Mare, piesa de teatru „Cum se face...”, dupa Roberto Mazzuco, scenariul apartinand lui Teo Herghelegiu si Octavian Jighirgiu, iar scenografia apartinandu-i lui Gelu Risca. Spectacolul poarta semnatura regizorului Octavian Jighirgiu, iar elementele coregrafice ii apartin tanarului actor Ovidiu Ivan. Din distributie fac parte Ionut Dumitru, Andreea Motcu, Sorin Ciofu, Cristina Ciofu, Ovidiu Ivan, Gina Patrascu. „O scena, un regizor, trei actori si cativa tehnicieni. Toti incearca sa puna pe picioare o situatie dramatica, sa faca un spectacol. Reusesc oare? Nu sunt sigur! Dar povestea facerii acestui spectacol mi s-a parut destul de incitanta, incat sa pornesc la drum alaturi de ea. Si aventura teatrala s-a dovedit a fi extrem de generoasa, oferindu-mi mie si actorilor surprize nebanuite. Propun asadar, spectatorilor de aici si de oriunde, dupa atatea si atatea experiente teatrale cu „produs finit”, sa accepte conventia si sa „urce in tren intre statii”, din mers. Sunt sigur ca acest „work in progress” va oferi destule senzatii inedite publicului modern si orizonturilor sale de asteptare din ce in ce mai inalte. Va astept pe toti in „bucataria” teatrala!”, mentioneaza regizorul Octavian Jighirgiu. „Clovnul”, la Teatrul de papusi „Vasilache”
Duminica, 11 noiembrie 2007, de la ora 11.00, cei mici si nu numai, trebuie sa faca un efort sa se trezeasca, pentru a nu rata spectacolul cu papusi „Clovnul”. "Timpul a trecut, dar Premiul National pentru cel mai bun spectacol al anului 2003 obtinut de "Clovnul" are acum un loc de cinste printre numeroasele premii obtinute de Teatrul de papusi “Vasilache” Botosani de-a lungul anilor. Actorii Marius Rusu, Florin Iftode, Aurica Dobrescu si Stefan Botezatu, nefolosind cuvantul in povestea scenica intitulata „Clovnul”, exprima, doar prin gest si miscare, sentimente, stari, reactii, atitudini, umor in contextul conflictului dramatic si al relatiilor dintre personaje. Un spectacol dinamic, antrenant, aplaudat si apreciat de publicul din Botosani si din tara", ne asigura Marius Rogojinschi, directorul Teatrului de papusi "Vasilache". Concert de Jazz Simfonic
Vineri, 9 noiembrie, de la ora 18.30, Filarmonica din Botosani va invita la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Botosani la concertul de jazz simfonic, dirijat de Radu Postavaru, si avandu-l ca solist pe pianistul Csiky Boldizsár. Programul cuprinde lucrarile compozitorului american George Gershwin: Un american la Paris (lucrare revizuita de F. Campbell-Watson) ; Allegretto grazioso; Giocoso; Grazioso; Molto meno mosso; Subito animato; Con fuoco; Calmato; Più mosso; Con moto; Andante ma con ritmo deciso; Allegro; Rhapsody in blue pentru pian si orchestra; Molto moderato; Scherzando; Tempo giusto; Con moto; Animato; Più mosso; Andantino moderato; Grandioso; Allargando; Allegro agitato e misterioso; Pomposo; Molto stentando, iar dupa pauza, programul continua cu: Porgy si Bess (tablou simfonic aranjament de Russell Bennett); Larghetto; Andantino dolente; Con brio; Moderato (Summertime); Molto deciso; Con gioia (Ive got plenty of nothing); Agitato; Cantabile (Bess is my woman now); Allegro con brio; Tempo di marcia giocoso; Meno mosso; Agitato; Allegretto; Vivace; Moderato ben ritmato; Grandioso Radu Postavaru. A participat la cursuri de dirijat si in Germania cu Olaf Koch, de la Academia de Muzica din Berlin. A fost distins cu premii importante la diferite concursuri de compozitie si dirijat: Cluj-Napoca, Brasov, Bucuresti, Craiova, Loretto (Italia), Douai (Franta). A lucrat trei ani ca regizor muzical al Studioului de Radio din Iasi, in anul 1995 devine asistent universitar al Universitatii de Arte George Enescu, unde preda armonia si citirea de partituri. Intre anii 1999-2002 activeaza ca profesor la Ecole de Musique - Salmon din Casablanca (Maroc). Radu Postavaru colaboreaza, atat ca dirijor, cat si ca pianist, cu toate orchestrele simfonice importante ale tarii. A realizat inregistrari in studiourile muzicale si in salile de concert, filme pentru televiziuni din Japonia, Franta, Rusia, Italia, Germania, Maroc si Romania. In anul 2007 a obtinut titlul de Doctor in Muzica al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi. Actualmente este dirijor permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti si invitat permanent al unor orchestre din strainatate. Csiky Boldizsár. Intre anii 1987 si 1992 a castigat cinci premii nationale de interpretare pianistica. In anul 1994 a fost distins cu Premiul Cella Delavrancea acordat de maestrul Dan Grigore, iar in anul 1995 a primit Premiul Seratelor Muzicale din partea Televiziunii Romane, acordat de Iosif Sava. In anul 2000 primeste titlul de Solist permanent al institutiei Musikseminar din Germania.
Pianistul Csiky Boldizsár a realizat numeroase imprimari: pe CD, pentru radio si pentru televiziune. De asemenea, a fost invitat in repetate randuri sa faca parte din jurii la concursurile de pian din tara si de peste hotare. Ca artist interpret, a sustinut peste 500 de recitaluri si concerte in majoritatea centrelor muzicale ale tarii, precum si peste hotare, in tari precum: Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Italia, Ucraina, Ungaria, Cehia, Japonia. In prezent, ocupa functia de lector universitar la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Noapte Alba la Cinema Unirea
Dupa cum v-ati obisnuit cu oferta propusa de Cinematograful Unirea, in fiecare weekend va puteti aduna gasca de prieteni pentru a petrece ore de vis in fata ecranului gigantic. Pentru ca exista si cinefili care nu pasesc singuri pragul cinematografului, acum au sansa sa mai invite un prieten, fiindca pot beneficia de doua bilete, la pretul unuia singur. De la ora 21.00, pentru vineri si sambata, Cinematograful Unirea va propune doua filme de Box Office, Piratii din Caraibe 3 si Demonii pe doua roti.
In cea dea-a treia parte a trilogiei Piratii din Caraibe, epoca Pirateriei se apropie de sfarsit. Lordul Cutler Beckett de la Compania Indiilor de Est a dobandit controlul asupra infricosatorului vas-fantoma, "Olandezul Zburator", si a capitanului sau malefic si razbunator, Davy Jones. "Olandezul" colinda acum marile, distrugand fara mila corabiile piratilor, sub comanda Amiralului Norrington. Will Turner, Elizabeth Swann si Capitanul Barbossa pornesc o serie de cautari disperate, pentru a-i aduna pe cei Noua Lorzi din Consiliul Fratilor, singura lor speranta de a-i infrange pe Beckett, "Olandezul Zburator" si Armada sa. Dar unul dintre Lorzi lipseste, Capitanul Jack Sparrow, fie cel mai bun, fie cel mai rau pirat al tuturor timpurilor, care a ramas prizonier in Lumea lui Davy Jones, in urma intalnirii lui cu monstruosul Kraken. Reuniti intr-o alianta tot mai subreda, eroii trebuie sa ajunga mai intai in periculosul si exoticul Singapore, unde trebuie sa infrunte un pirat chinez, capitanul Sao Fengm pentru a pune mana pe anumite harti si pe un vas care ii va purta pana la capatul lumii, ca sa il salveze pe Jack.
Astazi este ultima zi in care puteti viziona filmul "Bobby", care prezinta povestea asasinarii senatorului SUA Robert F. Kennedy, pe 5 iunie, 1968, centrandu-se in jurul a celor 22 de persoane prezente in acel moment in hotelul Ambassador, locul crimei. Filmul regizat de Emilio Estevez isi propune sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste respectarea pacii si a justitiei in America, lucru ce atrage atentia mai ales in scena finala, presarata si cu unul dintre cele mai emotionante discursuri ale lui Robert F. Kennedy. De maine, vor rula Jocul Terorii si Agentia Secreta.
In Jocul terorii, Neil (Gerard Butler) si Abby (Maria Bello) traiesc „visul american”. Impreuna cu fetita lor, Sophie, au o familie perfecta si pare ca nu exista nimic pe lumea asta care sa le poata distruge viata linistita, pana intr-o zi. Atunci cand micuta Sophie este rapita de catre Ryan (Pierce Brosnan), singura solutie care le ramane celor doi este sa satisfaca cerintele acestuia. Ryan este un psihopat rece si calculat pentru care vietile celor doi nu conteaza, tratandu-i pe acestia cu sangele rece tipic criminalilor dereglati mental. Existenta linistita a familiei fericite este data peste cap de catre Ryan, ale carui conditii devin din ce in ce mai infioratoare, caci el nu vrea banii familiei. Scopul lui este sa distruga sistematic viata pe care cei doi au construit-o in zece ani de zile.
Agentia Secreta. Pentru Edward Wilson (Matt Damon), singurul martor al sinuciderii tatalui sau, onoarea si discretia sunt valori de o importanta covarsitoare. Acestea sunt calitatile care conving CIA, agentie guvernamentala recent creata, sa-l recruteze. Influentat de paranoia provocata de Razboiul Rece in agentie, Wilson devine din ce in ce mai suspicios. Puterea lui creste, dar are din ce in ce mai putina incredere in cei ce-l inconjoara. Obsesia lui pentru munca il va costa mult, pentru ca-l izoleaza din ce in ce mai mult de cei apropiati si de propria lui persoana. (Pagina realizata de Claudia Tutuman)