In urma cu 7 ani, la Iasi, lua fiinta primul si singurul teatru de familie din Romania, din perioada postbelica. Se reinnoda astfel o traditie din epoca interbelica. Bon-Ton, caci acesta este numele sau, e alcatuit din tineri actori profesionisti. A fost construit de sotii Cristian Costin si Ozana Ciubotaru, ambii provenind din familii de actori: regretatul Virgiliu Costin (Teatrul National `Vasile Alecsandri`) si, respectiv, Cristina Anca Ciubotaru (actrita a Teatrului `Luceafarul`) si Petru Ciubotaru, unul dintre societarii Nationalului iesean, care a interpretat pe aceasta scena numeroase roluri din repertoriul clasic si contemporan, national si universal, unele memorabile, de-a lungul a peste patru decenii.
Cristian Costin spune ca reusitele artistice ale Teatrului Bon-Ton se datoresc nu numai profesionalismului, ci si acelei coeziuni cu totul aparte ce se creeaza, fiind vorba chiar de o familie. Totodata, sunt dificultati de ordin material nu usor de depasit de un teatru de familie: `In primul rand, un lucru stiut este ca teatrul poate functiona bine intr-un spatiu inchis, iar in ceea ce priveste costurile este o problema. Daca nu depinzi de o institutie de stat, trebuie sa-ti asiguri de unul singur toate cheltuielile, ceea ce se face cu mari eforturi. In strainatate, autoritatile sprijina si respecta munca artistilor. Mai avem multe de invatat de la ei`. Teatrul Bon-Ton a pus in scena spectacole nu numai in Romania, ci si in tari ca Marea Britanie, Franta si Germania.
AIn prezent, exista un proiect de colaborare cu Universitatea `Al.I. Cuza`, mai exact cu Gradina Botanica, o institutie complexa si cu posibilitati deosebite, una dintre cele mai mari si mai valoroase din aceasta parte a Europei. Spectacolele de aici se vor desfasura sub genericul `Teatru intre flori`. `La inceputul activitatii noastre : rememoreaza Cristian Costin : am pus in scena piese mai complexe, pe texte cum sunt, de pilda, cele ale lui Tolstoi. Ulterior am incercat si alte genuri de succes la public`. O vreme, Teatrul Bon-Ton nu a putut exista decat `vanzand` spectacolele unor firme.