Cu toate ca a fost un stil decorativ important in Evul Mediu, acest stil de amenajare mai are si astazi cativa adepti. Daca alegeti stilul gotic pentru locuinta dumneavoastra trebuie sa stiti ca secretul unei amenajari reusite sta in atentia la detalii. Plafoanele arcuite, arhitectura medievala, zidurile de piatra si mobilierul bogat ornamentat din lemn masiv reprezinta doar cateva elemente care definesc acest stil.
Tapetul reprezinta un must-have daca va doriti un astfel de decor. Potrivite sunt cele elegante, cu texturi si modele de damasc sau brocart. O alta alegere, la fel de inspirata, este tapetul cu textura de catifea. Daca doresti un tapet mai simplist, poti opta pentru un model ce imita perfect pietrele naturale, iar efectul va fi garantat. Culoarea tapetului este la fel de importanta precum modelul si textura acestuia. Nu vei da gres cu nuante de negru, auriu sau visiniu profund.
Chiar daca negrul este una dintre culorile reprezentative stilului gotic, acesta trebuie folosit cu moderatie. Culorile pamantii, naturale, precum cea a lemnului, dar si nuantele de maro, bleumarin sau visiniu, vor imblanzi putin atmosfera. Verde smarald, rosu rubiniu si albastru oceanic sunt alte culori specifice stilului gotic.
Ca si in cazul tapetului, tesaturile trebuie sa emane eleganta. Vor predomina tesaturile din matase, satin si catifea. Piesele de mobilier trebuie sa fie de mari dimensiuni, si obligatoriu din lemn masiv. De asemenea, nu trebuiesc excluse elementele metalice. Le putem integra in decor cu ajutorul accesoriilor si a corpurilor de iluminat. Sfesnicele sculptate in fier forjat, precum si candelabrele vor conferi incaperii un aspect vintage si elegant.
Sursa foto: decoist.com
Iunie 2015
A.I.
editor artline.ro