De la lansarea sa, de către Ministrul Francez pentru Cultură şi până astăzi, 'Fete de la musique' a devenit deopotrivă un loc de întâlnire a variatelor genuri şi forme de expresivitate muzicală şi a iubitorilor acestei arte. Începând cu 1985, sărbătoarea a fost internaţionalizată, mai întâi la nivelul fostelor colonii franceze. În 2006 ea a fost sărbătorită în 250 de oraşe din peste 120 ţări, de pe cele cinci continente.
Anul acesta, manifestările din Franţa se vor desfăşura sub semnul prietenii Franţei cu Armenia, tema aleasă fiind 'Armenie, mon amie'.
'Fete de la musique' a fost celebrată şi în România pentru prima dată acum 12 ani, făcându-se cunoscută sub denumirea de - Sărbătoarea Muzicii - evenimentele axându-se, la început, în special pe spectacole folclorice. În cadrul prezentei ediţii, în ţara noastră, mai multe oraşe vor găzdui aproximativ 50 de grupuri sau ansambluri muzicale din şapte ţări.
Capitală a culturi europene, Sibiul va găzdui la rândul său numeroase manifestări. 'Vioara din Babel', va reuni pe scenă, în contextul 'Sărbătorii Muzicii', de la Sibiu, violonişti acompaniaţi de alţi muzicieni de diverse genuri din Europa. Printr-un repertoriu bogat şi variat de melodii tradiţionale, precum şi o punere în scenă originală, acest proiect îşi propune să redescopere rădăcinile populare ale unui instrument universal, vioara.
În Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român va organiza o serie de evenimente muzicale pentru toate vârstele şi preferinţele. Fanfare săteşti în sărbătoare, petrecere cu trompete, iarbă verde, dansatori şi muzicanţi din satele Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin), Vorona şi Cordăreni (Botoşani) sunt aşteptaţi să evolueze în curtea Muzeului Ţăranului Român. Manifestările vor culmina cu un concurs surpriză 'Cel mai tare câştigă', care va începe la miezul nopţii. Muzică şi dans va fi şi în parcul Cişmigiu, un spectacol interactiv, la care sunt aşteptaţi să participe şi copii, dar şi bunicii.