‘Songwriting cu HELEN’
Din domeniul muzical o avem pe HELEN, artistul poet, una dintre cele mai cunoscute voci jazz ale generatiei Z de muzicieni din Estul Creativ ce va sustine workshop-ul intitulat ‘Songwriting cu HELEN’. Pe artista o mai puteti intalni sambata la talk-ul de la ora 12.00, alaturi de A-C Leonte si Stefan Matei (vocalist Les Elephants Bizarres). Barna Nemethi va fi moderatorul discutiei ce va mentine dialogul in jurul misterului nu neaparat ”daca”, ci mai ales ”cum” se traieste din arta.
Topics ‘Songwriting cu HELEN’:
• diferitele moduri de abordare ale unei piese: start from the melody or from the lyrics?
• cum alegi liniile melodice, armoniile
• frazarea melodiei
• hook-ul
• perspectiva din care se scriu versurile
• repetitia constructiva
• structura partilor
• collaborative songwriting: cele mai bune idei vin in echipa
Workshop-ul este pentru persoane care:
• sunt creative
• vor sa scrie sau au mai scris piese
• au abilitatea de a canta o melodie(chiar si la nivel de incepator, astfel incat sa poata contura o linie melodica)
• compun versuri
• canta la un instrument, pian, chitara sau voce
• vorbesc limba engleza si sunt interesati de songwriting in engleza
8 octombrie | 14:30 - 17:00 | @POINT | max. 15 participanti
Entry fee:
65 lei/pers - early bird [26 - 30 septembrie]
80 lei/pers - regular ticket [1 - 8 octombrie]
Afla mai multe despre trainer accesand pagina www.helenmusic.ro
#artivist #TDA3 #muzica
‘Urban Spirituals’
Vocea – instrument de comuniune si adaptare la spatiul si ritmul urban.
Din domeniul muzical o avem pe A-C Leonte, considerata la ora actuala una dintre cele mai bune voci feminine. Pe artista o puteti intalni la talk-ul de sambata de la ora 12.00, alaturi de Helen si Ștefan Matei (vocalist Les Elephants Bizarres). Barna Nemethi va fi moderatorul discutiei ce va mentine dialogul in jurul misterului nu neaparat ”daca”, ci mai ales ”cum” se traieste din arta.
Despre trainer:
In 2014 Ana-Cristina Leonte a lansat albumul de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalista de jazz din Romania. A traversat o varietate de experiente muzicale care au contribuit la evolutia sa ca artist si ca muzician: de la cantatul la vioara in orchestra, muzica de camera sau trupa rock din liceu, la cvintetul de jazz(Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alaturi de pianistul Albert Tajti, tobosarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte si basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanti artisti ai jazzului romanesc si international(Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhasz Gabor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cantatul intr-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorari electronice (Electric Brother, Akim Hash), ajungand pana la ultima realizare discografica de mare finete, care exploreaza teritoriile muzicii electronice, albumul Angel minus Wings. Pe langa calitatile vocale, Ana-Cristina prezinta publicului o gama intreaga de compozitii originale cu versuri profunde care exprima o invitatie clara spre trezirea la realitate, iubire, evadarea din sablonul cotidian, desprinderea de idealurile materiale, acceptare, totul in asteptarea aripilor care stau sa creasca.
Workshop-ul pe care-l va sustine se intituleaza ‘Urban Spirituals’, iar ideea acestei sesiuni de doua ore porneste de la functiile primordiale ale vocii, respectiv cantatul ca ritual la care participa toata comunitatea, ca instrument de comuniune, ca metoda taumaturgica. Persoanele ce vor participa la Urban Spirituals vor avea parte de cateva experiente de cantat in grup si improvizatie, apoi fiecare va trage propriile concluzii despre aceste experiente. Workshop-ul A-C Leonte este fun si relaxant pentru toti cei care accepta provocarea de a-si folosi fara teama vocea, chiar daca majoritatea oamenilor s-au autoconvins ca nu pot sa cante sau sa se exteriorizeze vocal.
Numarul maxim de participanti @Urban Spirituals: 20 de persoane
What’s your win:
• Inveti sa-ti depasesti frica de a canta
• Constientizezi limbajul de comunicare prin sunet
• Experimentezi cantatului in grup si improvizatia
• Afli mai multe despre functia taumaturgica a vocii
• Exercitii vocale
Entry fee:
65 lei/pers - early bird [26 - 30 septembrie]
80 lei/pers - regular ticket [1 - 8 octombrie]
Afla mai multe despre trainer accesand pagina www.facebook.com/anacristinaleonte
#artivist #TDA3 #muzica
‘Productia de film independent, pe bune!’
Workshop ce aduna impreuna oameni care chiar vor sa-si produca independent filmele.
Din domeniul filmului il avem pe Mihai Sofronea, absolvent U.N.A.T.C., specializarea regie si film care din 2001 a realizat 4 filme, cele mai recente fiind ‘Asteptand zorile’ si ‘Copacul’. In luna octombrie va regiza si produce un alt scurt metraj, independent si acesta. Pe Mihai il puteti intalni la talk-ul de duminica de la ora 12.00, alaturi de Andrei Gheorghe(DIUD) si Radu Stancu (deFilm). Barna Nemethi va fi moderatorul discutiei ce va mentine dialogul in jurul misterului nu neaparat ”daca”, ci mai ales ”cum” se traieste din film.
Workshop-ul pe care-l va sustine se intituleaza ‘Productia de film independent, pe bune!’, iar ideea acestei sesiuni de minim doua ore porneste de la ideea de baza despre cum poti sa-ti produci filmul singur, fara CNC, fara sponsori. Mihai spune ca este mult mai simplu decat pare si ca 15 oameni care se intalnesc la acest workshop deja pot face un sindicat de productie independenta.
Workshop-ul va fi segmentat in 3 parti: prima, in care se va povesti cum trainerul a produs 3 scurt metraje si un lung metraj fara nici o finantare, a doua parte in care cei care au un proiect in dezvoltare sau chiar in faza mai avansata vor face un pitch de 3 minute si a 3-a parte in care Mihai si ceilalti participanti vor fi implicati in dezvoltarea filmelor, dorindu-se ca participantii sa stabileasca intre ei legaturi pentru a se ajuta reciproc.
Numarul maxim de participanti @Productia de film independent, pe bune!: 15 de persoane
Entry fee:
65 lei/pers - early bird [26 - 30 septembrie]
80 lei/pers - regular ticket [1 - 8 octombrie]
Afla mai multe despre trainer accesand pagina https://goo.gl/4tZxRk
#artivist #TDA3 #film
Producer TroubleShooter
Propunere interactiva de Q&A - trips & tricks, despre ce inseamna sa fii producator de film si owner de casa de productie media in Romania.
Din domeniul filmului il avem pe Radu Stancu, fondatorul casei de productie independenta, de Film. In 2012, scurt metrajul sau "Horizon" de Paul Negoescu a fost in selectia oficiala de la Cannes - Semaine de la Critique. In 2015 se afla din nou la Cannes cu scurt metrajul "Ramona" de Andrei Cretulescu, castigand premiul “Canal+” la Semaine de la Critique. De asemenea, lungmetrajul "The World is Mine" de Nicolae Constantin Tanase, este premiat in competitia Karlovy Vary IFF si la Transilvania IFF. In prezent se ocupa de postproductia filmului "Marita", regizat de Cristi Iftime, o co-productie Hi Film, precum si de sase scurtmetraje, o animatie, trei documentare si doua filme de lung metraj.
Workshop-ul pe care-l va sustine se intituleaza ‘Producer TroubleShooter’ si va raspunde la intrebari despre:
• cum poti alege subiectele si proiectele pe care vrei sa le produci
• cu ce artisti sau tehnicieni e bine sa lucrezi
• ce echipamente sa folosesti
• cum sa gasesti locatii de filmare
Numarul maxim de participanti @Productia de film independent, pe bune!: 20 de persoane
Entry fee:
65 lei/pers - early bird [26 - 30 septembrie]
80 lei/pers - regular ticket [1 - 8 octombrie]
Afla mai multe despre trainer accesand pagina www.defilm.ro
#artivist #TDA3 #film
Septembrie 2016