Winnie the Pooh
Este cu siguranta cel mai cunoscut ursulet din lume, aventurile sale fiind si publicate si asta pentru prima data pe 14 octombrie 1926.
Initial Winnie a fost un ursulet de plus adevarat, cumparat de la magazinul londonez Harrods in 1921 de Dorothy Milne pentur prima aniversare a fiului ei Christopher Robin. Se pare ca jucaria a fost produsa de manufactura J.K. Farnell, singurii care produceau ursi de plus pentru magazin. Numele initial a fost Edward Bear. Personajul a aparut pentru prima data intr-o antologie de poezii pentru copii, publicata sub titlul "When We Were Very Young" de tatal lui Christopher Robins, A. A. Milne. Apoi i-a fost schimbat si numele anodin cu cel cunoscut astazi in toata lumea. Numele Winnie a fost inspirat de un urs negru de la Gradina Zoologica din Londra, mascota unui regiment canadian din Winnipeg. Pooh era numele lebedei preferate a lui Christopher. In 1925 familia Milne s-a mutat din casa din Londra in Sussex. Locul a devenit cadrul natural pentru povestirile astazi celebre si este vizitat si astazi de fanii personajului.
Paddington
Creat de Michael Bond, Paddington era inspirat de un ursulet de plus pe care Bond il cumparase pentru sotia sa din magazinul Selfidges in 1956. Personajul Paddington Bear era un mare consumator de marmelada, purta o haina mare si avea mereu cu el o valiza. A facut miilioane de cititori sa rada cu incercarile sale de a explica unui strain ghinionist modul de viata britanic. Prima carte cu aventurile sale se numea chiar "A Bear Called Paddington in 1958", aparuta in acelasi an. Succesul a fost atat de mare incat pana in 1966 a aparut in fiecare an cate un nou volum de aventuri, apoi, intre 1968-1981, sase colectii de povestiri. Ilustratiile realizate la inceput de Peggy Fortnum au ajutat la popularitatea personajului, desi multi alti artisti au colaborat la desenarea peripetiilor ursuletului : Fred Banberry, David McKee, Ivor Woods.
Rupert Bear
Rupert Bear a fost creat de Mary Tourtel, ilustratoare de carti pentru copii. Sotul ei era unul dintre colaboratorii ziarului Daily Express. Publicatia avea nevoie de o banda desenata care sa poata face fata celor ale rivalilor din presa. Asa ca in noiembrie 1920 in paginile ziarului si-a facut aparitia pentru prima data ursuletul Rupert. Pana in 1932 personajul devenise un adevarat simbol national. Mary Tourtel si-a plasat actiunea benzilor desenate in orasul idilic si imaginar Nutwood, unde Rupert alaturi de prietenii sai trece printr-o serie de aventuri in care apar vrajitoare, uriasi si dragoni. In 1935, din cauza pierderii vederii, Mary Tourtel a renuntat la scris. Desenatorul Alfred Bestall a continuat insa aceasta traditie pentru urmatorii 30 de ani.
Intre 1965-1978 Freddie Chaplain a scris povestirile si Alex Cubie a realizat ilustratiile. Astazi seria este ilustrata de John Harold si scrisa de Ian Robinson. In fiecare an Daily Express publica o editie speciala, Rupert Annual, foarte cautata. O caracteristica interesanta este ca pe coperta acestor albume Rupert este un urs cafeniu, dar in interior are capul la fel de alb ca in rubrica zilnica din ziar.