Dupa cel de-al doilea razboi mondial România a devenit o tara comunista. Planurile de urbanism, inclusiv al capitalei, trebuiau sa serveasca intereselor clasei muncitoare si ideologiei marxiste. intr-un Bucuresti cu o arhitectura diversificata (nici una dintre cladiri nu semana cu cealalta), cu parcuri, gradini si spatii verzi extinse, au fost adaugate suburbii cu blocuri standardizate, asa-numitele “dormitoare” ale anilor ’60.
Ascunse in spatele marilor blocuri de pe Bulevardul Unirii, si putin cunoscute publicului larg stau biserici cu o istorie deosebita si cu un stil arhitectural diferit.
Va propunem astfel o plimbare prin epoci si stiluri diferite. De la Biserica Domnita Balasa, o biserica de a doua jumatate a secolului al XIX-lea, biserica ce tinea de complexul Spitalului Brancovenesc, la Manastirea Antim, biserica de secol XVIII-lea ctitorie a marelui ierah Antim Ivireanu, trecand pe la Biserica Patriarhala, o biserica de data aceasta de secol XVII, si terminand la Manastirea Mihai Voda, una din putinele ctitorii cunoscute ale lui Mihai Viteazu in Bucuresti si una din cele mai vechi biserici din capitala.
Va puteti inscrie la acest curs la email la contact@victoriei.ro sau telefon 0723 167 892 sau 021-321.30.22.
Fundatia Calea Victoriei 2007, propune ateliere si evenimente culturale tinerilor si adultilor interesati de domeniile umaniste. Atelierele se desfasoara intr-o atmosfera relaxata, non-conformista si interactiva, care face posibila invatarea cu placere – fara restrictii, examene sau catedra. Activitatea fundatiei a inceput in ianuarie 2008, avind ca prim lector pe dl Neagu Djuvara.
Data: 22 Septembrie 2012
Ora: 11:00
Lector: Anita Sterea
Detalii pe fundatiacaleavictoriei.ro