Ieri, de Ziua Internationala a Poeziei, s-a lansat antologia de texte 'Vis de copil', rod al muncii asidue a elevilor de la Colegiul National 'Andrei Muresanu' din municipiu. Prin acest volum, inchinat poetului cu acelasi nume, scolarii de gimnaziu au inteles mai bine ce inseamna 'drumul cartii', despre care le vorbeste fiecare dascal de limba si literatura romana, pricepand ca 'prima fraza e de inspiratie divina, iar restul, munca de sclav'.
Cartea este rezultatul efortului sustinut al elevilor de gimnaziu si profesorilor colegiului bistritean, care, dupa luni de munca, isi vad visul implinit. Ideea cartii, a apreciat profesoara Doina Macarie, care a si moderat manifestarea, a fost de a promova tinerele talente, de a-i ajuta pe scolarii ce intampina dificultati in exprimarea literara, respectiv de a-i stimula pe cei care nu au o legatura solida cu cartea. 'Realizand aceasta carte, copiii au ajuns la concluzia ca numai poetul, cu intelepciunea lui, poate trece peste nemarginirea clipei, 'Vis de copil' dorindu-se a fi o opera adresata tuturor generatiilor', a explicat Macarie.
Cuvinte frumoase pentru tinerele condeie au rostit si profesorii de limba si literatura romana Rodica Cojocaru (care a si prefatat cartea), Angela Constantinescu, Claudia Groza, Lenuta Morosan, Ecaterina Ureche, Aurelia Hiruta, Vasile Filip, Camelia Tabara - directorul Colegiului 'Andrei Muresanu', nu in ultimul rand scriitorul Olimpiu Nusfelean, care le-a vorbit copiilor despre cum se scrie: 'E o aventura pentru copii, o descoperire a puterii cuvantului. O poezie va fi ratata daca va fi scrisa de un om mare, care n-are suflet de copil'. Manifestarea s-a incheiat in curtea colegiului, cu baloane si porumbei dolofani, lasati sa zboare.