inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Vava Stefanescu, in deschiderea noului sezon Round Table Bucuresti

0 Comentarii


Marti, 20 septembrie, de la ora 19:00, va debuta cel de-al treilea sezon al spectacolelor - conferinta Round Table Bucuresti, moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu. Evenimentele se vor desfasura saptamanal in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica (Str. Stirbei Voda nr. 33), in perioada 20 septembrie – 8 noiembrie 2016.
 
Timp de 8 saptamani, personalitati ale vietii culturale romanesti vor avea prilejul sa recompuna, pentru publicul spectator si din mediul online, itinerariul lor profesional si cultural conturat in mod deosebit in Bucuresti. Tema centrala a fiecarei editii va fi „Bucurestiul invizibil” al fiecarui invitat. Ca de fiecare data, organizatorii au rezervat intermedii artistice live, in completarea tematicii abordate de fiecare invitat.
 
„Programul proiectului urmareste promovarea artistilor romani ce s-au facut remarcati pe scenele internationale, printr-un efort de redobandire a unei mentalitati frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale romanesti.” -  Valentina Sandu – Dediu
 
Round Table Bucuresti este un proiect realizat de UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, - coordonat prin programul „Oportunitati la tine acasa”, dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, si co-finantat de ArCuB (sezonul 1 si 3) si AFCN (sezonul 2).
 
Initiat in toamna anului 2015, proiectul conferintelor Round Table Bucuresti a devenit curand un reper pe harta bogata a evenimentelor culturale, fiind urmarit de romani din peste 50 de tari din toata lumea,  cu sute de persoane prezente in public.
 
Sezonul al treilea promite noi dialoguri interdisciplinare sustinute de catre cei 8 invitati provenind din diferite domenii artistice, primul eveniment fiind dedicat coregrafiei – o traditie initiata inca de la primul sezon – prin prezenta coregrafului Vava Stefanescu, Director al Centrului National al Dansului.


 
Scena rotunda va gazdui in aceasta toamna urmatoarele evenimente, dedicate celor 8 invitati:
 
20 septembrie – Vava Stefanescu
27 septembrie – Ada Solomon
4 octombrie – Gabriel Bebeselea
13 octombrie – Adrian Titieni
18 octombrie – Gabriel Croitoru
25 octombrie – Serban Sturdza
1 noiembrie – Mircea Penescu
8 noiembrie – Dumitru Prunariu
 
Intrarea va fi libera, in baza invitatiei solicitate la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile, iar fiecare editie va fi transmisa in direct pe site-ul www.EnjoYTV.ro.


Foto: Mihai Benea


„In dans, orice miscare faci, nu mai poti s-o iei inapoi, e comisa, isi atinge sau nu scopul pentru care a fost creata. Abia atunci cand acea miscare are o consecinta ea incepe sa capete sens. Sensul il dam noi, prin atitudine, prin implicare. La romani, miscarile de acest fel sunt o chestiune de rezistenta: cum scoate unul capul, cum ceilalti ii spun «taiati-i capul». In loc sa se ocupe sa creasca, artistul se ocupa sa se apere.” (Vava Stefanescu – intr-un interviu pentru Oltea Zambori)
 
Vava Stefanescu traieste cu pasiune dansul transformandu-l in vitalitate – „pentru ca inertia este definitia stagnarii, iar miscarea motorul libertatii - si prin creatie spiritele devin cu adevarat libere”. Intr-un interviu realizat de Vlad Mixich, Vava Stefanescu spunea ca miscarea corpului „transmite informatii despre lumea interioara a fiecarui individ.”


Vava Stefanescu este absolventa a Liceului de Coregrafie „George Enescu”. A beneficiat, in anii facultatii, de numeroase burse si rezidente internationale – cu preponderenta in Franta. ”.
 
Cu peste 25 de creatii originale sau spectacole de autor, Vava Stefanescu a contribuit semnificativ, de-a lungul anilor, la dezvoltarea si promovarea dansului contemporan. Printre spectacolele sale se numara: Swing (2013, TNC), Occupy Vava (2012, TNC), After All (2011, Festivalul Temps d’ Images, Cluj), Cvartet pentru o lavaliera - instalatie coregrafica (2008), Ghetto blaster, (2008, Teatrul Masca Bucuresti), Solo on line (2004, Teatrul National Cluj).
 
A realizat spectacole coregrafice pentru teatru alaturi de regizori renumiti, dintre care: Woyceck – regia M. Maniutiu, Nascut pentru niciodata – regia Tompa Gabor, Mcbeth – regia David Zinder, O scrisoare prerduta – regia Tompa Gabor, Tragica istorie a doctorului Faust – regia M. Maniutiu.
 
Spectacolele Vavei Stefanescu au fost prezente in festivaluri internationale prestigioase din Europa, SUA si Japonia.  
 
„Dansati cu voi insiva si scrieti-va numele cu diferite parti ale corpului. Habar n-aveti cat de bine o sa va cunoasteti.” (Vava Stefanescu – intr-un interviu pentru Oltea Zambori)


Vertij de Mihai Maniutiu - Foto: Adrian Damian
 
Activitatea sa pedagogica a debutat in anul 1995 ca profesor de dans contemporan la Liceul de Coregrafie (1995-1997), pana in 2001 ca asistent universitar la UNATC, sectia de coregrafie, si a continuat ca profesor invitat la UBB, catedra de teatru (2006-2009).
 
A sustinut stagii de tehnica de dans contemporan, de compozitie artistica sau seminarii in cadrul unor festivaluri, companii de dans, universitati din tara si strainatate (Irvine University, Drama Department, CA, USA), Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii din cadrul Universitatii Bucuresti, Centrul de arta contemporana Main d’Oeuvre, Paris, Franta, Summer School For Media Science PhD, Mainz, Germania.
 
Infiinteaza in anul 1999 Centrul Multi Art Dans – considerat primul spatiu profesionist al dansului contemporan. Modul de organizare, actiunile si activitatile Centrului M.A.D. au avut un impact deosebit asupra publicului si au contribuit la semnificativ la consolidarea dansului contemporan in Romania. Centrul M.A.D. a devenit Centrul National al Dansului, institutie pe care Vava Stefanescu o conduce in prezent.
 
Intre anii 1991 – 1996, a fost dansator in compania „Contemp”, devenind apoi regizor de emisiuni T.V. (1996-1997). A fost coregraf al Teatrului National Cluj-Napoca si director artistic la Centrul National al Dansului Bucuresti.
 
In anul 2004, la invitatia Ministerului Culturii si Comunicatiilor din Franta, este invitata la lucrarile interne pentru realizarea unei sinteze europene cu titlul „Les politiques de soutien du spectacle vivant en Europe / Synthèse générale, février 2004. In cadrul „Rencontre de Montpellier”, este invitata sa prezinte relatia dintre autoritatile locale si initiativele de dans contemporan din Romania.
 
Proiectul „Anticorp”, realizat de coregrafa Vava Stefanescu, va deschide noua stagiune a Centrului National al Dansului Bucuresti, continuind astfel programul „Amprenta” care urmareste trasarea unor repere artistice si favorizarea cunoasterii unor artisti, a preocuparilor si a universului lor creativ.


 
Cel de-al treilea sezon Round Table Bucuresti se va desfasura in Sala de Opera a Conservatorului bucurestean, renumita pentru calitatile sale acustice, cu o scenografie ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri romani. Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural co-finantat de ArCuB prin programul „Bucuresti In-vizibil”. 
 
La eveniment, intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile.
 
Seara de marti se va incheia printr-o invitatie la degustare de bere oferita de Nenea Iancu, prin prezenta somelierului Istvan Pentek. Proiectului Round Table Bucuresti i s-a alaturat, de asemenea, in acest sezon, Aqua Carpatica, in sustinerea promovarii artistilor romani.
 
Fiecare spectacol - conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTv.ro

Septembrie 2016
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

"Memoriile unei gheise", la Gaudeamus

Romanul "Memoriile unei gheise", de Arthur Golden, tradus in romaneste la Editura Humanitas, a fost cea mai vanduta carte la Targul Gaudeamus de la Timisoara (3-7 mai), potrivit Mediafax. ...

Politehnistii, invatati sa faca inventii

Institutul National de Inventica (INI) de la Iasi pregateste inventatori inca de pe bancile facultatii. La insistentele membrilor Institutului, la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi“ (UTI) ...

Evtuşenko: Româna, prima limbă străină în care mi-au fost traduse versurile

Cunoscutul poet şi scriitor rus Evghenie Evtuşenko, distins cu Marele Premiu "Ovidius" al Uniunii Scriitorilor din România (USR), a declarat, luni seara, în cadrul festivităţii de decernare a ...

UNIVERS CULTURAL

Eveniment FESTIVALUL-CONCURS DE POEZIE RELIGIOASA "CREDO" Cand, in 2001, initiam, impreuna cu poetul Valentin Marica, FESTIVALUL-CONCURS DE POEZIE RELIGIOASA "CREDO", nu intuiam ...

"Nuvele şi istorii", primul volum de istorii alese semnate Corneliu Leu

Cunoscutul om de carte şi televiziune Corneliu Leu şi-a lansat, luni, la Librăria "Mihai Eminescu", cartea "Nuvele şi istorii", primul volum de opere alese, dintr-o serie de 11 proiectată de ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline