In urma tranzactiei, singurii actionari dintre cei care au fondat ziarul in urma cu aproximativ un an sunt Cristian Tudor Popescu (14%) si Bogdan Chirieac, Adrian Ursu si Lelia Munteanu (cate 6%).
Vanzarea actiunilor catre societatea PuibliMEdia a Media Pro nu schimba insa statutul lui Dinescu de publicist la Gandul. El a ramas cu rubrica zilnica pe care a inceput-o in urma cu un an, "Vorba lu Dinescu", pentru care este platit in continuare. Publicistul a declarat ca a vrut sa renunte la actiuni deoarece intentioneaza sa-si deschida un hotel si pentru ca asa e in capitalism. "Am vrut sa le vand maicutelor de la Manastirea Pasarea, dar cum nu au vrut, am decis sa i le vand lui Sarbu. Cat a fost perioada romantica la Gandul a fost bine, apoi, cand a intervenit vanzarea, a devenit perioada capitalista, asa ca am decis si eu sa vand actiunile."
Gestul lui Mircea Dinescu poate fi insa vazut mai degraba ca o alegere intre trustul lui Sarbu si acela a lui Dinu Patriciu (la care s-a adaugat de curand ziarul Adevarul). De altfel, Mircea Dinescu este implicat de mai mult timp in afaceri cu Patriciu, daca ar fi de amintit trustul Satyricon, pe care acesta din urma il patroneaza. Plai cu Boi, Dilema Veche sau Aspirina Saracului sunt cateva dintre publicatiile Satyricon.
Publicistul nu a comentat un asemenea argument, dar nici nu a negat un posibil proiect de televiziune sau unul publicistic in colaborare cu Dinu Patriciu. Directorul cotidianului Gandul, Cristian Tudor Popescu, nu a dorit sa comenteze decizia lui Mircea Dinescu, pe care o cunostea ca intentie de mai mult timp.