Dialogul purtat cu invitatul serii va fi completat joi de recitalul formatiei acapella Blue Noise, formata din solistii Veronica Prodan, Elena Morosanu, Flavia Zoe, Mihail Grigore, Bogdan Tudor si Denis Bolborea.
Evenimentul se va desfasura in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar spectatorii din tara pot urmari, si de aceasta data, transmisiunea in direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, printr-o rezervare solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com
Publicul bucurestean va fi invitat in perioada imediat urmatoare sa ia parte la ultimele intalniri ale sezonului dedicate actritei Ioana Flora (24 martie) si compozitorului Dan Dediu (31 martie).
Nascuta in Bucuresti la 1 octombrie 1961, Sorina Goia a urmat cursurile Scolii de Muzica si Arte Plastice nr.3 (1968-1974) si ale Liceului de Muzica «George Enescu», sectia vioara (1974-1980). Inca de la varsta de 17 ani, a devenit membru colaborator al Corului National de Camera Madrigal, fiind cel mai tanar corist din istoria acestul ansamblu. Dupa trei ani de colaborare, in perioada 1982-1996 a fost membru permanent al respectivei corale. Sub bagheta Maestrului Marin Constantin, a participat la sute de concerte in tara dar si peste hotare. A participat la inregistrari speciale pentru compact discuri, a realizat turnee in Europa, SUA si Japonia.
Anii 1990-1996 au insemnat studiile de specialitate la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (Facultatea de Compozitie-Muzicologie-Pedagogie Muzicala, sectia Muzica religioasa), pe care a absolvit-o ca sef de promotie (media generala 9,98). A urmat Masterul sub coordonarea bizantinologului Sebastian Barbu Bucur.
Ca activitate in domeniul bizantinologiei mentionam transliterarea Bazului teoretic si practic al muzicii bizantine de Anton Pann (prima gramatica tiparita la Bucuresti) si studiul „Ecouri ale cantarii ecfonetice in Oratoriul Patimile si Invierea Domnului de Paul Constantinescu”.
In perioada 1988-2005 a fost casatorita cu Dan Mihai Goia (dirijorul Corului Academic Radio, recent pensionat). Impreuna au o fiica - Ioana Alexandra Goia – absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia Pedagogie.
Din anul 1996 a inceput colaborarea cu Radio Romania, mai intai in cadrul Sectiei Actualitati Muzicale. Prin concurs, devine Realizator responsabil al amintitei sectii, pe care o coordoneaza pana in anul 2007. Experienta din zona de actualitate muzicala aduce promovarea in functiile de Redactor sef adjunct apoi Redactor Sef al Actualitatii Muzicale din cadrul postului Radio Romania Cultural.
Foto: Mihai Benea
In cei 20 ani de activitate in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune a realizat sute de emisiuni muzicale, transmisiuni directe de concerte, retransmisii de concerte si recitaluri, interviuri cu personalitati interne si internationale, emisiuni.
A initiat si realizat cicluri de emisiuni complexe:
«Peceti bizantine in contemporaneitate» (1996-2000). Interviuri de profil cu compozitorii Stefan Niculescu, Anatol Vieru, Liviu Danceanu, Theodor Grigoriu, Irina Odagescu Tutuianu, Tudor Jarda, Cornel Taranu, Miriam Marbe, Carmen Petra Basacopol s.a.
«Formatiile Muzicale Radio» (2004-2005). Istorice ale celor sapte ansambluri muzicale aflate sub sigla Radio Romania.
«Vecernii culturale» (2000-2005). Dialoguri colocviale cu artistii contemporani.
«Amintiri dintr-o viata de artist – baritonul Nicolae Herlea » (2004). Este singura serie de sapte emisiuni-interviu din arhiva Radio Romania.
«Oaza de muzica» (2005-prezent)
«La zidul muzicii».
«Greii muzicii usoare romanesti»
«Agora cu dirijorul Camil Marinescu».
Sorina Goia este comentatorul principal al concertelor de vineri seara. De asemenea, este producatorul tuturor transmisiunilor directe din cadrul Stagiunii Muzicale Radio.
Din 1997 pana in prezent coordoneaza toate transmisiunile directe (la Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical) din cadrul Festivalului International „George Enescu” si din Festivalul RadiRo.
Sorina Goia este si producatorul seriei Greii muzicii usoare romanesti, un proiect original Radio Romania Cultural (din 2010 pana in prezent). Comentata de Daniela Caraman Fotea, seria Greii muzicii usoare reprezinta unica istorie radiofonica a muzicii usoare autohtone.
Pentru rezultatele profesionale (ca realizator de emisiuni dar si coordonarea unor evenimente) in anul 2005 i-a fost acordat titlul de «Profesionist de exceptie» .
Sorina Goia coordoneaza si prezinta din 2005 linia de actualitate muzicala la Radio Romania Cultural prin emisiunea Oaza de muzica, singurul program de acest tip care difuzeaza toate genurile muzicale promovate de Radio Romania – clasic, jazz, coral, opera, muzica usoara, traditionala, folclor, crossover etc. Pentru promovarea performanta si constanta a artistilor romani si a actualitatii muzicale de la noi, emisiunea a primit de doua ori Premiul Revistei Actualitatea Muzicala si Premiul Forumului Muzical Roman.
Din anul 2013, este coordonatorul Revistei Muzicale Radio (exclusiv online), un proiect Radio Romania Cultural.
In anul 2014 a fost decorata cu Ordinul „Meritul Cultural”- in grad de Cavaler.
Foto: Mihai Benea
Cel de-al doilea sezon Round Table Bucuresti se va desfasura in Sala de Opera a Conservatorului bucurestean, renumita pentru calitatile sale acustice, cu o scenografie noua ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri romani. Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural co-finantat de AFCN.
La eveniment, intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile.
Seara de joi se va incheia printr-o invitatie la degustare de vinuri sustinuta de Organizatia Somelierilor din Romania si vinurile Licorna prin prezenta somelierului Istvan Pentek.
Fiecare spectacol - conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTv.ro.
Martie 2016