Gazduit in vechiul sediu al uneia dintre unitatile de pompieri din Freehold (din fericire si una dintre cladirile istorice ale orasului), viitorul muzeu va prezenta in expozitia permanenta o colectie de fotografii, discuri rare, documente si postere, dar si o bogata sectiune multimedia care va include scene din concerte, interviuri, fragmente din buletinele de stiri si alte materiale, alaturi de promise exponate interactive. Cum proiectul este sprijinit direct de Springsteen, care a fost prezent la inaugurarea viitorului muzeu (in curs de amenajare) si a tinut un discurs in care si-a amintit de anii petrecuti in Freehold, nu este imposibil ca artistul sa ofere unele piese unice pentru colectia institutiei.
Daca initial fanii au propus instalarea unei statui a lui Bruce Springsteen in oras, proiect respins in cele din urma, varianta aleasa ar putea fi mult mai interesanta si profitabila atat pentru turisti, cat si pentru vizitatori.
Cu peste 150 de milioane de albume vandute in toata lumea, 20 de Premii Grammy, doua Globuri de Aur si un Premiu Oscar, pe langa numeroase alte nominalizari si o serie de albume ca “Born to Run”, “Darkness on the Edge of Town”, “The River”, “Born in the USA”. “The Rising” sau recentul “Letter to You”, cantaretul in varsta de 72 de ani ramane unul dintre cei mai populari artisti contemporani, implicandu-se in decursul carierei sale si in diverse campanii umanitare. In 2016 Springsteen si-a spus propria poveste in autobiografia “Born to Run”, un bestseller tradus in mai multe tari, inclusiv in Romania, si in 2017-2018 a surprins fanii si criticii cu “Springsteen on Broadway”, un spectacol in care amintirile, fragmentele din carte si muzica sa au oferit o lunga confesiune si o calatorie in trecutul sau.