Despre Basorelief
Povestea începe din toamna anului 1977, când se pregătea deschiderea Clubului A și directorul de atunci, Dizzi Rosentweig, a avut ideea ca în spectacol să apară și o formație a Institutului de Arhitectură. Așa s-a născut Basorelief, alcătuită inițial din doi studenți la Arhitectură, unul la Medicină și unul la Arte Plastice. Prieteni din Craiova, îmbibați de muzica pe care o ascultaseră, de la Beatles la Weather Report, au încercat să facă împreună ceva care să semene cu preferințele lor.
Debutul promițător de la Club A a fost urmat de încă 5 ani de activitate, ani în care trupa a devenit un nume important în jazz-rock-ul autohton. A cântat în diverse formule, de la patru până la șapte membri, în cluburi sudențești și în festivaluri de jazz, a câștigat premii și diplome, printre care Marele Premiul al Festivalului Club A din 1981, și a lăsat în urmă, în puținele imprimări de atunci, o sonoritate specială și amintirea unei muzici de calitate. Mai degrabă un proiect decât o formație, de Basorelief și-au legat numele, între 1977 și 1982, trecând prin componența mereu schimbătoare a trupei, nu mai puțin de 24 de muzicieni, fiecare aducând câte o fărâmă din personalitatea sa în acest mozaic muzical perpetuu.
După 30 de ani de la despărțire, tot aniversarea Clubului A a dat ideea reunirii grupului. Din nou doar patru, ca la început, Edi Bălașa (chitară), Relu Bitulescu (tobe), Dan Stesco (claviaturi) și Iulian Vrabete (bas) pornesc din nou mașinăria unei muzici veșnic reinventate, în care piese vechi și recente se amestecă într-un nou proiect experimental. Imprimările pentru un album sunt în curs și poate, în toamna acestui an, va fi lansat.
Intrare: 20 lei
Rezervări: 0728.668.463
Tête-à-Tête Coffee Art & Chill
Parcul Herastrău, lângă Grădina japoneză
București
Iulie 2012