In fiecare zi, pana pe data de 17 iunie, spectacolele de licenta ale sectiilor de creatie din Facultatea de Teatru, arta actorului, arta actorului manuitor de papusi si marionete, regie, coregrafie, scenografie, vor fi prezentate in fata publicului, atat in sala cu nume legendar, "Casandra", cat si in celelalte locatii in care teatrul a inceput sa se simta in ultimii ani la el acasa. Printre spectacolele pe care studentii anilor terminali ai Facultatii de Teatru a UNATC Bucuresti le prezinta se numara reprezentatii pe texte celebre precum "Regele moare" dupa Eugen Ionescu - un spectacol de licenta al clasei de actorie, in regia Marianei Camarasan, (clasa prof. asoc. Cristian Hadji-Culea si conf. univ. dr. Nicolae Mandea) sau "Oameni si soareci" de John Steinbeck - un spectacol sustinut de studentii anului IV Actorie - profesor coordonator de an Ion Cojar, prof.univ.dr. Adrian Titieni. Exista si texte contemporane lucrate de studenti, precum "Flori, fete, filme sau baieti" de Cornel Mimi Branescu, spectacolul de licenta al lui Radu Popescu, care semneaza regia si scenografia, (clasa prof.asoc Cristian Hadji-Culea si conf.univ.dr. Nicolae Mandea).
In ceea ce priveste desfasurarea evenimentelor celeilale gale, "A Amintirilor", organizatorii de anul acesta, condusi de Ioana Ofileanu (anul III, Teatrologie), director al Galei, au pregatit pentru data de 18 iunie lansarea albumului "Studioul Casandra la 50 de ani", incluzand marturii, ganduri, imagini ale personalitatilor si creatiilor care au marcat scoala romaneasca de teatru. Evenimentul se va desfasura la Teatrul National din Bucuresti.
Carmen Galin, Mitica Popescu, Ilie Gheorghe, Irina Mazanitis, Dan Nutu, Cristina Stamate, Eusebiu Stefanescu, Andreea Bibiri, Antoaneta Zaharia, Vlad Zamfirescu, Silviu Biris, Ileana Olteanu, Marius Florea Vizante, Dana Voicu, Gheorghe Ifrim, Serban Pavlu, Ioana Flora, Bogdan Talasman, Alice Barb, Ada Lupu, Puiu Serban isi dau intalnire in aceste zile, pe aceeasi strada Franceza, la numarul 9, de unde, in urma cu patru decenii, respectiv zece ani, au pornit spre inimile spectatorilor.
In ultima seara a Galei Absolventilor, va avea loc o festivitate de premiere in cadrul careia tinerii artisti vor fi premiati de un juriu format din personalitati ale teatrului romanesc.