Louis Comfort Tiffany (1848-1933) a avut o viziune artistica de o deosebita creativitate. In 1882 a inceput sa realizeze lucrari in sticla de o frumusete remarcabila, in stil Art Nouveau. Din 1902 devine director al legendarei companii infiintate de tatal sau, Tiffany & Co. din New York. Thomas Edison l-a sfatuit sa inceapa sa realizeze obiecte de iluminat electric, dupa ce Tiffany colaborase cu celebrul inventator pentru primul cinematograf. Tiffany a realizat si vaze din sticla, mozaicuri si vitralii. In 1895 lucrarile sale in sticla au fost expuse la Galeria "L'Art Nouveau" din Paris, proprietatea lui Samuel Bing.
Tiffany isi dorea sa aduca artele decorative la nivelul artelor frumoase, la care toata lumea sa poata avea acces. Stilul sau a fost influentat de traditia nipona si nord-africana, in special in privinta culorilor si esteticii. Piesele pe care le-a realizat intre 1890-1918 au fost deosebite, exotice si de cea mai buna calitate. A intrat repede in productie de masa, lansand pe piata lucrari de o calitate superioara, cu detalii inovatoare si minutioase si a lansat mai multe tipuri de sticla, intre care si sticla cu irizatii numita "Favrile".
Lucrarile din sticla realizate de Tiffany sunt foarte populare si astazi si continua sa fie cautate de colectionari. Recent, lampile Tiffany au fost vandute la licitatii, pentru preturi record de aproape doua milioane de dolari.
Stilul sau unic a fost o forta deosebita pentru Art Nouveau. Lampile Tiffany, cu aspectul unor bijuterii de mari dimensiuni, erau incarcate de decoratiuni inspirate de teme organice : flori, fluturi, insecte. Umbrele sunt realizate in sticla, cu baze din bronz si cadre din plumb, adesea decorate cu motive florale, sau cu mozaic.