Tiberias, unul dintre cele patru orase sacre ale evreilor si capitala Galileii se mandreste cu o istorie indelungata si fascinanta. Inca din vechime orasul eracunoscut pentru izvoarele cu ape fierbinti, care tamaduiau afectiuni ale pielii si alte boli.
Ca unul dintre centrele religioase, administrative si culturale importante ale antichitatii, Tiberias a lasat omenirii o mostenire spirituala unica. Sa ne gandim numai la doua dintre cartile de seama care au fost scrise de rabinii invatati de aici: Mishna si Talmudul. Pentru lumea crestina, localitatea a capatat o semnificatie religioasa profunda prin prisma minunilor savarsite de Iisus Hristos in districtul Tiberias.
Orasul modern se afla pe tarmul vestic al Marii Galileii, la o departare de circa 200 m de vatra initiala situata astazi, din pacate, sub nivelul marii. De fapt, localitatea s-a extins de la sud catre nord, lasand sa se intrevada 4 zone distincte dupa criteriul vechimii:
Zona de sud - ruinele orasului vechi
Centrul - orasul din perioada romana (astazi in ruine)
Zona central-nordica - orasul fortificat otoman
Zona de nord - cea mai recenta, orasul modern
Turistii straini care vin de regula in Tara Sfanta isi indreapta pasii fara ezitare spre Tiberias, fiindca pe langa o povestea captivanta primesc si servicii turstice de calitate.
In zilele noastre orasul reprezinta o zona cu multe obiective turistice, ce da posibilitatea celor care vin sa experimenteze sporturile acvatice.
Hamat este un sit arheologic situat la circa 3 km sud de Tiberias. Prezenta celor 17 izvoare termale de aici justifica deplin interesul oamenilor de a popula regiunea inca dintre vremuri stravechi. Aici exista de asemenea o baie turceasca (hammam) si o sinagoga din secolul al IV-lea, in care se disting urmele unei pardoseli cu mozaic infatisand simboluri traditionale evreiesti si semne ale zodiacului.
Tiberias este si locul maratonului anual cu acelasi nume, cel mai lung maraton din Israel, care atrage sportivi din Kenya si Etiopia.