Miercuri, 18 ianuarie, ora 20
The Sunset Limited
de Cormac McCarthy
Cu: Serban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatai
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Proiect finantat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul Programului cultural „Esti Bucuresti 2015”
„The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.”
Sambata, 7 ianuarie, ora 19
Duminica, 22 ianuarie, ora 19
Molly Sweeney
de Brian Friel
Regia:Sanziana Stoican
Scenografie:Valentin Varlan
Distributia: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa
Un spectacol care vorbeste despre frumusetea imperfectiunii, despre cum obsesia pentru mai bine poate distruge si care pune realitatea inconjuratoare sub semnul intrebarii. Este povestea lui Molly Sweeney, o femeie oarba timp de patruzeci de ani care isi recapata vederea. Haideti sa o ascultam!
Sambata, 7 ianuarie, ora 19
Un tramvai numit Dorinta
de Tennessee Wiliams
Cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Un tramvai numit dorinta este spectacolul care urmareste sub lupa evolutia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: ratarea. Textul lui Williams sta la baza unei creatii spectaculare care isi doreste raspandirea unei povesti de care nu te mai poti desparti.
Miercuri, 11 ianuarie, ora 20
Miercuri, 25 ianuarie, ora 20
PREMIERA
Lumea Dinauntru / World Within
de John Elsom
Regie Catinca Draganescu
Scenografie Ioana Draganescu
LightDesign Dragos Margineanu
SoundDesign Yves Chamberland
Cu: Valentina Zaharia
“In urma cu trei ani am terminat de scris o serie de 10 povestiri despre experientele stranii si irationale care ne transforma viata. Le-am oferit actritei Valentina Zaharia, cu speranta ca-i vor placea si ca va dori sa faca din ele un spectacol lectura in limba romana si engleza.
Ea a ales sa lucreze cu dramaturga si regizoarea Catinca Draganescu, pentru a transforma intr-un spectacol unitar, spre uimirea si incantarea mea, doua dintre povestiri : War Effort si Worship. Dar acestea erau doua povesti foarte diferite, una despre viata unui baietel in vreme de razboi si cea de-a doua despre un barbat paralizat pe patul de spital. Primul personaj era optimist pe cand cel de-al doilea plin de amaraciune si deziluzionat.
Valentina si Catinca au inteles ca acestea sunt stari de spirit prin care trecem cu toti, indiferent de varsta, circumstantele de viata si sex. In versiunea lor copilul, acum fetita, se desprinde ca o amintire din corpul imobil al femeii bolnave. Spectacolul Lumea dinauntru/ World Within de la Teatrul UNTEATRU este magic iar interpretarea adauga o noua dimensiune operei originale. L-am urmarit intr-o stare de transa, profund miscat si mandru ca artisti atat de talentati au raspuns invitatiei mele. Astept cu nerabdare sa revad spectacolul si in limba engleza, la Londra si Edinburgh“ – John Elsom
John Elsom este scriitor, fondator al Bush Theater din Londra si Presedinte Onorific al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru.
Joi, 12 ianuarie, ora 19
BLACKBIRD
de David Harrower
Nerecomandat sub 16 ani
Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
“Blackbird” isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia.
Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.
Vineri, 13 ianuarie, ora 19
Vandalul
de Hamish Linklater
Coproductie Teatrul Unteatru - TVR (Casa de productie TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza
Premiera absoluta in Romania, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, in 2014, al lui Hamish Linklater – tanar actor american, cunoscut publicului roman din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, in urma caruia autorul a devenit una dintre cele mai promitatoare tinere sperante ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeste despre singuratatea a trei fiinte, apartinand unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete in propriile dulapuri, cu tarele unei existente de cateva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolalta intr-o noapte inghetata. Ce urmeaza, unde va duce aceasta prietenie… nu stim. Si nici nu mai conteaza.
Sambata, 14 ianuarie, ora 19
Frig
de Lars Noren
Nerecomandat sub 16 ani
Regia: Alexandru Bogdan
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan
Duminica, 15 ianuarie, ora 19.30
La tiganci
dupa Mircea Eliade
Proiect finantat in programul Bucuresti 555, sustinut de ArCuB
Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti
Cu: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise,
Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet
Regia si adaptarea : Andrei si Andreea Grosu
Scenografia : Vladimir Turturica
La tiganci- textul care vorbeste cel mai clar si in acelasi timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumusetea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvela fantastica e ca indiferent de cine castiga , rezultatul este uluitor: un spectacol in care recreem o lume neinteleasa pe care incercam sa o decriptam prin bucatele de limbaj recognoscibil.
Joi, 19 ianuarie, ora 20
Cinci ore cu Mario
de Miguel Delibes
Cu: Florina Gleznea
Regia: Mariana Camarasan
“…razi, razi… plingi, razi, plangi.. razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri…”
Vineri, 20 ianuarie, ora 19
Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt
de Matei Visniec
Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
Regia: Catalina Buzoianu
Miscarea scenica: Galea Bobeicu
Elemente pantomima: Adrian Nour
“Istoria lui Visniec, absurda si plina de umor, incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie. Conventia este sa petreaca impreuna doar noua nopti, apoi ea sa dispara pentru totdeauna. Sunt noua nopti care se scurg incet si dureaza cat o viata, in care cei doi refac ritualul vechi si nou al iubirii dintre un barbat si o femeie. Se descopera unul pe altul, incep sa se adulmece, se ofera unul altuia, incep sa faca lucruri impreuna si sa schimbe experiente, apoi se cearta, se insingureaza si devin mai atenti la ceilalti decat la ei insisi…”
Vineri, 20 ianuarie, ora 21
Maria Raducanu & Maxim Belciug live
Sau, parafrazand un titlu mai vechi, sa canti Purcell intr-o tara a manelelor…
Dar nu va speriati: nu va fi numai Purcell. Va fi si Lorca, in ecouri de flamenco. Vor fi si visini infloriti. Si dor. Si jale. Zefiri si trandafiri. Si viersuri pe ruseste. Poate chiar un pic de Esenin. Cantec din cantec… Batran cobzar, sa-mi canti si din chitara. Sa-mi canti ce stii mai bine!
Maria Raducanu si Maxim Belciug formeaza un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare isi are propria cariera: Maria Raducanu este poate cea mai tulburatoare, cea mai vibranta voce de pe scena muzicala de la noi, iar Maxim Belciug si-a faurit un renume clasic de artist al ghitarei si al “Incantarilor”. Cu toate acestea, impinsi de dragostea lor pentru muzica facuta sincer, cu suflet, cei doi s-au regasit in mod constant intr-un proiect comun ce s-a plasat, inca de la debutul lor in duo, sub semnul autenticitatii emotiei.
Sambata, 21 ianuarie, ora 18
Hamlet
dupa William Shakespeare
Un spectacol de:Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.
Sambata, 21 ianuarie, ora 21
Concert Dan Byron Solo
Sambata seara, pe 21 ianuarie, Dan Byron va sustine un set acustic la unteatru in Bucuresti (str. Sf Apostoli, nr 44). In repertoriu se vor regasi piese din toata cariera sa muzicala, atat apartinand trupei byron cat si din perioadele Urma, Kumm sau chiar mai vechi. Concertul va incepe la ora 21:00 iar intrarea va fi 40 de lei.
Dan Byron, liderul si vocalistul trupei byron, a lansat alaturi de acestia pana acum 6 albume de studio si 3 DVD-uri live: „Acoustic Drama”, „Live Underground” (filmat in Salina Turda) si „Electric Marching Band”, in care canta alaturi de Fanfara Garnizoanei Bistrita si un cor de elevi. Cel mai recent album byron, „Eternal Return” (nov. 2015) a fost inregistrat la celebrul studio Windmill Lane, supranumit si studioul U2 din Dublin si masterizat la Abbey Road in Londra. Inainte de byron, Dan a mai activat in cateva formule si formatii, cele mai notabile fiind Kumm si Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o multime de artisti, printre care: Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Paula Selling, Luiza Zan.
Joi, 26 ianuarie, ora 20
Veghe
de Morris Panych
cu: Liana Margineanu, Richard Bovnoczki
Regie: Dan Lacatusu
Scenografie: Alexandru Ionescu
Nevoia existentei impreuna cu celalalt, regasirea pe sine posibila numai prin comunicare si printr-o relatie directa reprezinta tema principala a spectacolului “Veghe” de Morris Panych.
Grace este o femeie in varsta, bolnava, singura care primeste o vizita ce pare sa fie neasteptata pentru ea. Barbatul care a intrat in casa ei se prezinta drept Kemp, nepotul epe care aceasta nu l-ar mai fi vazut de 30 de ani. Motivul vizitei acestuia este o scrisoare primita de la matusa lui muribunda prin care aceasta il cheama sa-i fie alaturiin ultimele clipe, el fiind unica ei ruda.
6 Ianuarie 2017