Aglaja
de Aglaja Veteranyi
Regie: Stefan Lupu
Scenografie: Cristina Milea si Elena Gheorghe
Distributie: Aglaja: Alina Petrica, Josephina: Anca Florescu, Tandarica: Adrian Ciobanu, Margareta: Olimpiu Blaj, Williesacker, Moartea, Frau Hitz: Alexandru-Lucian Aron Costel, Pepita: Stefan Lupu
Coregrafie: Stefan Lupu
”Aglaja” este un spectacol de teatru care proiecteaza, danseaza si canta destinul unei familii de artisti de circ. Este o adaptare a celor doua romane ”De ce fierbe copilul in mamaliga” si ”Raftul cu ultimele suflari” scrise de autoarea Aglaja Veteranyi, de origine romana. Spectacolul contine proiectii video care aproape ca transforma gandurile Aglajei intr-un film. Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe ”o fasie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fasie din sufletul Aglajei… Se danseaza si se canta cu emotie si nerv si se joaca cu pasiune…
”Aglaja” este un spectacol de teatru ce leaga pe scena 6 actori cu posibilitati foarte speciale de a explora scena teatrala contemporana, 6 actori care sub lumina stralucitoare a circului te invita sa faci parte dintr-o familie cu un destin extrem de neprevazut, din care se pot invata multe despre viata.
Marti, 27 septembrie, ora 20 - in cadrul Festivalului "Maratonul Teatrului Independent"
Istorie subiectiva a fragilitatii
Regie: Olivia Grecea
Distributia: Catalin Filip, Oana Mardare, Timea Udvari
Dramaturgie: Ana Cucu Popescu
Selectia inseamna manipulare? Pot sa fiu mai bun? Conteaza ce au facut parintii mei? Ce sens are atata suferinta? Daca intrebi poate ca iti vei raspunde. Sau intrebarea va deveni o mantra personala, ceea ce nu e neglijabil. O veche legenda spune ca secretele soptite in scorbura unui copac si acoperite cu noroi vor ramane pentru totdeauna in interiorul copacului (In the Mood for Love). Purtatorul lor se elibereaza asumandu-si simultan secretul.
„Istorie subiectiva a fragilitatii” este o incercare pur subiectiva, partiala si constienta de propriile limite de situare a individului in raport cu cateva dintre valorile si discursurile la care e expus, de la care se revendica si care il modeleaza.
Spectacolul face parte din sectiunea COMPETITIE
Miercuri, 28 septembrie, ora 20 - in cadrul Festivalului "Maratonul Teatrului Independent"
Occupy yourself
Spectacolul este interzis sub 16 ani.
Dstributie: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Rácz Endre, Sebők Maya, Udvari Tímea si Hatházi András
Dramaturgi: Lovassy Cseh Tamás, Raluca Sas-Marinescu
Miscare scenica: Györgyjakab Enikő
Scenografie: Kupás Anna
Asistent de regie: Sipos Júlia
Regia: Cosmin Matei
Texte: Máté Gábor, Sebők Maya, Udvari Tímea, Raluca Sas-Marinescu, Rácz Endre, Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Lovassy Cseh Tamás, Cosmin Matei, precum si fragmente din poeziile lui Portia Nelson si din cartea The Tibetan Book of Living and Dying de Sogyal Rinpoche
Lumini si sunet: Halmen József
Traducere, subtitrare: Raluca Sas-Marinescu, Sipos Júlia
Data si locul premierei: 15 noiembrie 2015, ZUG (str. Traian nr. 40-42, Cluj-Napoca)
Dependenta este un raspuns de adaptare la dizlocari sociale repetate. Majoritatea oamenilor traiesc pe linia de demarcatie dintre sclavia data de comportamentele distructive pe de-o parte si constiinta totala si lipsa de atasament pe de alta parte. Plecand de la cartea lui Mate Gabor, In the Realm of Hungry Ghosts, bazandu-se pe documentare directa in teren, coroborand experienta mai multor specialisti, spectacolul Occupy Yourself incearca sa raspunda la intrebarea: ce este dependenta si ce facem odata ce am indentificat-o. Apeland la forme teatrale diferite si complexe, proiectul de la Váróterem va ofera o privire interioara individuala care s-ar putea sa va schimbe perspectiva asupra propriilor dependente. Acest proiect este finantat de AFCN. Multumiri Fundatiei Bonus Pastor, Dl-lui Koós Ferenc si Spatiului de Creatie din Chidea.
Vineri, 30 septembrie, ora 18 - in cadrul Festivalului "Maratonul Teatrului Independent"
Hamlet
dupa William Shakespeare
Un spectacol de:
Alina Berzunteanu
Richard Bovnoczki
Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.
Sambata, 1 octombrie, ora 21:30 - in cadrul Festivalului "Maratonul Teatrului Independent"
Livada de Visini
de A.P. Cehov
Traducerea: Raluca Radulescu
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Cu: Mihaela Trofimov, Sabrina Iaschevici, Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Andrei Seusan, Ionut Grama, Corina Moise, Bogdan Cotlet, Cristina Casian, Constantin Cojocaru, Ionut Visan
Livada de visini a lui A.P. Cehov a devenit usor, pe nesimtite, Livada noastra de visini. Am cautat-o in toate felurile, am descusut-o la toate incheieturile, ne-am petrecut mult timp incercand sa ii aflam adevarul. Am inteles ca adevarul despre ea era adevarul nostru: ne-am dorit sa spunem lumii despre dragoste. Si despre familie. Iar Livada de visini avea tot vocabularul necesar acestui drum. Nu e un spectacol despre o poveste ruseasca. E despre noi. Toti. Sau unul cate unul. E un gand pentru care 15 oameni si-au pus sufletul gaj. La 5 ani de Teatrul Unteatru, impreuna cu echipa teatrului, am indraznit sa vorbim despre familie. Pentru ca asa am simtit.
Duminica, 2 octombrie, ora 22
Concert Alex Stefanescu
„Ziua necunostintei”
Ziua Necunostintei este un concert/one-man show cu actorul Alex Stefanescu si chitara lui acustica. Acesta propune o calatorie muzicala pe strazile sufletului uman-urban, in ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop si multe altele, in incercarea de a gasi raspunsuri la intrebari profunde precum: “Voi reusi sa-mi implinesc visurile?”, “Ce este dragostea si de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce isi pozeaza oamenii mancarea?”.
“Strainul pe langa care treci are de multe ori aceleasi ganduri ca si tine. Desi viata lui e foarte diferita, experientele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le traim cu totii ar trebui constientizate caci ele ne apropie, ne fac sa reflectam, sa radem si sa simtim ca facem parte din ceva mai mare decat noi. Ziua Necunostintei asta isi propune sa faca, fiind in acelasi timp echivalentul a cateva sute de abdomene convertite in hohote de ras.” – Alex Stefanescu
Septembrie 2016