Joi, 13 octombrie, ora 20
Veghe
de Morris Panych
cu: Liana Margineanu, Richard Bovnoczki
Regie: Dan Lacatusu
Scenografie: Alexandru Ionescu
Nevoia existentei impreuna cu celalalt, regasirea pe sine posibila numai prin comunicare si printr-o relatie directa reprezinta tema principala a spectacolului “Veghe” de Morris Panych.
Grace este o femeie in varsta, bolnava, singura care primeste o vizita ce pare sa fie neasteptata pentru ea. Barbatul care a intrat in casa ei se prezinta drept Kemp, nepotul epe care aceasta nu l-ar mai fi vazut de 30 de ani. Motivul vizitei acestuia este o scrisoare primita de la matusa lui muribunda prin care aceasta il cheama sa-i fie alaturiin ultimele clipe, el fiind unica ei ruda.
Vineri, 14 octombrie, ora 19
BLACKBIRD
de David Harrower
Nerecomandat sub 16 ani
Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Festivalul International de Teatru Sibiu 2014
Festivalul Antagon Timisoara 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
“Blackbird” isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia.
Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.
Vineri, 14 octombrie, ora 21
Concert Maria Raducanu & Maxim Belciug
Sau, parafrazand un titlu mai vechi, sa canti Purcell intr-o tara a manelelor…
Dar nu va speriati: nu va fi numai Purcell. Va fi si Lorca, in ecouri de flamenco. Vor fi si visini infloriti. Si dor. Si jale. Zefiri si trandafiri. Si viersuri pe ruseste. Poate chiar un pic de Esenin. Cantec din cantec… Batran cobzar, sa-mi canti si din chitara. Sa-mi canti ce stii mai bine!
Maria Raducanu – una dinte cele mai speciale voci din lume – si Maxim Belciug – chitaristul incantarilor – se reintalnesc “live” pentru un regal muzical pe care afisul il prefateaza cu versurile poetului Jorge Luis Borges: “Nimic nu e atat de vechi sub soare. Totul se intampla pentru prima oara, dar intr-un chip vesnic”. Va fi, ca de fiecare data cand cei doi s-au regasit impreuna pe scena, o aventura unica printre muzici, epoci si trairi felurite, cu lacrimi dulci in murmur de chitara, cadente andaluze, pesnii rusesti, baroc italian suav si, bineinteles, romante si cantece din vechiul Bucuresti. Fericire.
Sambata, 15 octombrie, ora 19
Hamlet
dupa William Shakespeare
Un spectacol de: Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.
Duminica, 16 octombrie, ora 19
Moscova - Petuski
de Venedikt Erofeev
Cu: Richard Bovnoczki
Regia: Theodora Herghelegiu
Postmodernista si pe jumatate autobiografica, piesa a fost scrisa de rusul Venedikt Erofeev intre 1969-1970, fiind publicata pentru prima data in 1973 in Israel si abia in 1989 in Uniunea Sovietica.
Venichka, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice cu aroma de vodca. La destinatie ne asteapta o mare surpriza.
Miercuri, 19 octombrie, ora 20
Vandalul
de Hamish Linklater
Coproductie Teatrul Unteatru - TVR (Casa de productie TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza
Premiera absoluta in Romania, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, in 2014, al lui Hamish Linklater – tanar actor american, cunoscut publicului roman din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, in urma caruia autorul a devenit una dintre cele mai promitatoare tinere sperante ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeste despre singuratatea a trei fiinte, apartinand unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete in propriile dulapuri, cu tarele unei existente de cateva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolalta intr-o noapte inghetata. Ce urmeaza, unde va duce aceasta prietenie… nu stim. Si nici nu mai conteaza.
Joi, 20 octombrie, ora 19
Ce zile frumoase!
de Samuel Beckett
Cu: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan
Scenografie: Valentin Varlan
Regie: Sanziana Stoican
Traducerea: Anca Maniutiu
Marele Premiu „Stefan Iordache” pentru cea mai buna actrita la Gala Hop Mangalia 2012
Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai buna scenografie la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Festivalul International de Teatru nou Arad 2013
Sibiu Fringe Festival 2013
Maratonul Teatrului Independent 2013
“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului si efectul pe care aceasta il are asupra conditiei umane.
O femeie, Winnie, se scufunda incet intr-o movila de pamant sub un soare nimicitor. Alaturi, liber sa se miste se afla Willie, sotul ei.
Se aude o sonerie. Winnie se trezeste. Incepe o noua zi. O zi ca oricare alta careia trebuie sa-i supravietuiasa. Va reusi?
Vineri, 21 octombrie, ora 19
AVANPREMIERA SURPRIZA
Vineri, 21 octombrie, ora 21
Concert OTHERSIDE
Eclectica, inteligenta si cu un vibe futurist, muzica Otherside este o aparitie proaspata si promitatoare in peisajul muzical de la noi. Otherside reusesc sa imbine momente chill, introspective, cu o explorare indrazneata a texturilor sonore si o energie demna de orice dance floor care se respecta. Proiectul are deja o bogata experienta live, baietii fiind prezenti la toate festivalurile importante din aceasta vara: Electric Castle, Airfield, Sound & Vision, Bucharest GreenSounds Festival etc.
Pentru cel mai recent single, Blowback, trupa a filmat un live session intr-un loc inedit – o padure de la marginea Bucurestiului – si a denumit acest experiment „live in the woods”.
Otherside – Blowback (Live in the woods)
Sambata, 22 octombrie, ora 15
Are nevoie de multa atentie!
de Martin Crimp
Nerecomandat sub 16 ani
Traducerea: Sanziana Stoican
Cu: Madalina Anea, Sabrina Iaschevici, Cristina Casian,
Silviu Debu, Ionut Visan
Scenografia: Valentin Varlan
Regia: Sanziana Stoican
Spectacolul este un semnal de alarma la adresa unei societati care a uitat sa ofere atentie lucrurilor cu adevarat importante.
Sambata, 22 octombrie, ora 21
Concert Alex Stefanescu
„Ziua necunostintei”
“Strainul pe langa care treci are de multe ori aceleasi ganduri ca si tine. Desi viata lui e foarte diferita, experientele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le traim cu totii ar trebui constientizate caci ele ne apropie, ne fac sa reflectam, sa radem si sa simtim ca facem parte din ceva mai mare decat noi. Ziua Necunostintei asta isi propune sa faca, fiind in acelasi timp echivalentul a cateva sute de abdomene convertite in hohote de ras.” – Alex Stefanescu
Duminica, 23 octombrie, ora 11
Apolodor
Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Alex Bogdan, Radu Banzaru
Duminica, 23 octombrie, ora 19
Cinci ore cu Mario
de Miguel Delibes
Cu: Florina Gleznea
Regia: Mariana Camarasan
Director de proiect: Ioana Moldovan
Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
"...razi, razi... plingi, razi, plangi.. razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri..."
Marti, 25 octombrie, ora 21
Miercuri, 26 octombrie, ora 21
The Sunset Limited
de Cormac McCarthy
in cadrul FNT
Cu: Serban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatai
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Proiect finantat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul Programului cultural „Esti Bucuresti 2015”
„The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat. Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.”
Joi, 27 octombrie, ora 20
in cadrul Serii Rusesti - Tea & Coffee Festival
Moscova - Petuski
de Venedikt Erofeev
Cu: Richard Bovnoczki
Regia: Theodora Herghelegiu
Postmodernista si pe jumatate autobiografica, piesa a fost scrisa de rusul Venedikt Erofeev intre 1969-1970, fiind publicata pentru prima data in 1973 in Israel si abia in 1989 in Uniunea Sovietica.
Venichka, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice cu aroma de vodca. La destinatie ne asteapta o mare surpriza.
Vineri, 28 octombrie, ora 19
Un tramvai numit Dorinta
de Tennessee Wiliams
Cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Un tramvai numit dorinta este spectacolul care urmareste sub lupa evolutia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: ratarea. Textul lui Williams sta la baza unei creatii spectaculare care isi doreste raspandirea unei povesti de care nu te mai poti desparti.
Premiul „Teatru de maine” acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti 2013
Marele Premiu Iasi Fringe Festival 2013
Vineri, 28 octombrie, ora 21
Concert Maria Raducanu
„Posedand una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Raducanu intrepatrunde doina romaneasca cu fado, Rembetiko, blues si improvizatii, creand o muzica pura, profund emotionanta si care-ti merge direct la inima.” (John Zorn – Tzadik)
Sambata, 29 octombrie, ora 19
Amalia respira adanc
de Alina Nelega
Cu: Cristina Casian
Regia: Mariana Camarasan
Scenografia: Alexandra Penciuc
Foto: Maria Stefanescu
Destinul Romaniei, din anii 60 pana in 2000, ne este spus prin povestea unei femei ce-si traieste viata in acesta perioada. In ipostazele de adolescenta pioniera, mama, batrana cunoaste un traseu trist, pe care insa il strabate plina de candoare, seninatate si curaj.
Pentru acest rol, Cristina Casian a fost distinsa cu Premiul UNITER pentru Debut in 2008.
Sambata, 29 octombrie, ora 21
The Amsterdams
Trupa bucuresteana de indie/alternative infiintata in 2005, The Amsterdams, a lansat pana acum trei materiale de studio: primele doua discuri, Adolessons (2009) si Electromagnetica (2011) le-au cimentat reputatia ca una dintre cele mai promitatoare trupe autohtone de gen, baietii experimentand atat cu sonoritati indie/rock cat si cu elemente electro/pop. Pe cel de-al treilea album, Winds Apart, lansat la sfarsitul lui 2013, trupa ne prezinta o alta fata – reinterpretand in maniera 100% acustica piese de pe primele albume.
„Eternity for Dummies” este albumul cu numarul patru din discografia trupei The Amsterdams, lansat in luna aprilie a acestui an sub egida Universal Music Romania.
10 Octombrie 2016