Ca in fiecare an, Teatrul Unteatru strange daruri pentru copiii la care Mos Craciun nu reuseste sa ajunga. Cu atat de multe scrisori pline de dorinte, Posta Renilor e suprasolicitata si unele liste de cadouri se ratacesc in timpul zborului. Pentru cativa dintre micutii ale caror scrisori s-au pierdut, Teatrul Unteatru s-a gandit sa ii tinem locul Mosului si sa livreze niste bucurie. Pentru asta este nevoie si de dumneavoastra. Daca doriti sa fiti parte din echipa de Mosi sunteti asteptati sa lasati dulciuri, jucarii sau orice credeti ca ii bucura pe copii, sub bradutul de la Unteatru. Darurile vor ajunge la familii defavorizate, in sate cu familii numeroase si venituri reduse.
Program spectacole 12 - 22 decembrie
Luni, 12 decembrie, ora 16:45
VIZIONARE
UNTEATRU TV
Vandalul
de Hamish Linklater
PREMIERA SPECTACOLULUI
Luni, 19 decembrie 2016 - TVR 2 - ora 20:10
Traducerea si adaptarea: Andreea Vulpe
Regia artistica si scenariul: Andreea Vulpe
Scenografia: DANIEL TITZA
Director de imagine: SORIN CHIVULESCU
Producatori:Cristina Boanta Anton si Silviu Jicman
Producator coordonator: DEMETER ANDRÁS
Coproductie CASA DE PRODUCTIE TVR si UNTEATRU
Luni, 12 decembrie, ora 20
Livada de Visini
de A.P. Cehov
Traducerea: Raluca Radulescu
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Cu: Mihaela Trofimov, Sabrina Iaschevici, Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Andrei Seusan, Ionut Grama, Corina Moise, Bogdan Cotlet, Cristina Casian, Constantin Cojocaru, Ionut Visan
Livada de visini a lui A.P. Cehov a devenit usor, pe nesimtite, Livada noastra de visini. Am cautat-o in toate felurile, am descusut-o la toate incheieturile, ne-am petrecut mult timp incercand sa ii aflam adevarul. Am inteles ca adevarul despre ea era adevarul nostru: ne-am dorit sa spunem lumii despre dragoste. Si despre familie. Iar Livada de visini avea tot vocabularul necesar acestui drum. Nu e un spectacol despre o poveste ruseasca. E despre noi. Toti. Sau unul cate unul. E un gand pentru care 15 oameni si-au pus sufletul gaj. La 5 ani de Teatrul Unteatru, impreuna cu echipa teatrului, am indraznit sa vorbim despre familie. Pentru ca asa am simtit.
Marti, 13 decembrie, ora 21
Muzica Teatrului – Cari Tibor Project&Aida
Aida Sosic – voce
Daniela Tocari – voce
Cari Tibor – pian
Ilko Gradev- accordeon
Szabo J. Attila – violoncel
Cari Tibor, compozitor, pianist si initiatorul unor dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scena Formula acestor evenimente este, neindoielnic, unica in peisajul muzical autohton.
In cei 12 ani de la lansare,proiectul Muzica Teatrului a devenit un adevarat fenomen cultural, a generat un val urias de admiratori care-i urmareste itinerariul, peste 100 de artisti cantand alaturi de Cari Tibor in acest original proiect de autor. Repertoriul este alcatuit exclusiv din creatiile lui Cari Tibor, pe care autorul si-a dorit sa le salveze de neantul uitarii dupa ce spectacolele pentru care au fost scrise au pierit, lansandu-le intr-un circuit concertistic, viabil si evolutiv. Flexibil si viu, repertoriul Muzica Teatrului cuprinde muzici create pentru piese de teatru celebre ,piese compuse pentru spectacole posibile si cantece care au evadat din scenele pentru care au fost scrise.
Marti, 13 decembrie, ora 19
Miercuri, 14 decembrie, ora 19
AVANPREMIERA
World without worship
de John Elsom
Regie Catinca Draganescu
Scenografie Ioana Draganescu
LightDesign Dragos Margineanu
SoundDesign Yves Chamberland
Cu: Valentina Zaharia
Joi, 15 decembrie, ora 21,30
Vandalul
De Hamish Linklater
Coproductie Teatrul Unteatru - TVR (Casa de productie TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza
Premiera absoluta in Romania, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, in 2014, al lui Hamish Linklater – tanar actor american, cunoscut publicului roman din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, in urma caruia autorul a devenit una dintre cele mai promitatoare tinere sperante ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeste despre singuratatea a trei fiinte, apartinand unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete in propriile dulapuri, cu tarele unei existente de cateva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolalta intr-o noapte inghetata. Ce urmeaza, unde va duce aceasta prietenie… nu stim. Si nici nu mai conteaza.
Vineri, 16 decembrie, ora 21,00
Concert Partizan-Acustic
PARTIZAN nu mai are nevoie de prezentare. Insa, despre proiectul acustic stiti?
16 decembrie, ora 21:00, la UNTEATRU, Suedezu’ si Artan in varianta acustica! Un proiect artistic inedit la care a pus cu voiosie umarul, vioara si povestile, Sergiu Corbu Boldor.
Muzica a fost cea care i-a unit cel mai mult. Exista intre ei o afinitate, o intelegere artistica reciproca, destul de rar intalnite. Le-a placut mereu aceeasi muzica si nu ai crede ca vreunul l-a influentat pe altul, ci mai degraba l-a potentat. Ei sunt acei putini artisti cu cariera solida care au evitat soluttile facile si au stat departe de compromisuri. Toata lumea care ii iubeste ii apreciaza si viceversa.
In lumea muzicala din Romania, invadata de play-back-uri, de dulcegarii, de freze si busturi sclipicioase, in spatele carora nu se afla mai nimic, muzica lor poate avea efectul unei galeti cu apa receptionate dis-de-dimineata. Pachetul lor- muzica, text, productie – depaseste un nivel de apetenta mediu, asa ca este nevoie de putina staruinta din partea ascultatorului, recompensa fiind un mod cu totul special de a te bucura de muzica. Cu alte cuvinte, cine doreste sa cunoasca muzica Partizan nu o poate face decat dand de la el putina sansa, efort pe care Partizan il rasplateste intotdeauna.
Partizan a inregistrat pana in prezent doua albume, un disc single si trei videoclipuri. Piese precum “Fata mea”, “Papusea masculina” sau “Banii” sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan. Fata mea a fost unul din hiturile anului 2002 in Romania. Piesa muzicala de exceptie “Manualul”, lansat in toamna anului 2013 a fost foarte bine primit de public, de posturile de radio, si de critica avizata din industria muzicala autohtona, impresionand prin orchestratii, creativitate a sound- ului, tonuri si interpretare artistica.
Sambata, 17 decembrie, ora 19 - sold out
Sambata, 17 decembrie, ora 21
La tiganci
dupa Mircea Eliade
Proiect finantat in programul Bucuresti 555, sustinut de ARCUB Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti
Regia si adaptarea: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Distributia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet
La tiganci- textul care vorbeste cel mai clar si in acelasi timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumusetea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvela fantastica e ca indiferent de cine castiga, rezultatul este uluitor: un spectacol in care recreem o lume neinteleasa pe care incercam sa o decriptam prin bucatele de limbaj recognoscibil.
Duminica, 18 decembrie, ora 19
Molly Sweeney
de Brian Friel
Regia:Sanziana Stoican
Scenografie:Valentin Varlan
Distributia: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa
Un spectacol care vorbeste despre frumusetea imperfectiunii, despre cum obsesia pentru mai bine poate distruge si care pune realitatea inconjuratoare sub semnul intrebarii. Este povestea lui Molly Sweeney, o femeie oarba timp de patruzeci de ani care isi recapata vederea. Haideti sa o ascultam!
Marti, 20 decembrie, ora 20
Frig
de Lars Noren
Nerecomandat sub 16 ani
Regia: Alexandru Bogdan
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan
Miercuri, 21 decembrie, ora 20
Moscova - Petuski
de Venedikt Erofeev
Cu: Richard Bovnoczki
Regia: Theodora Herghelegiu
Postmodernista si pe jumatate autobiografica, piesa a fost scrisa de rusul Venedikt Erofeev intre 1969-1970, fiind publicata pentru prima data in 1973 in Israel si abia in 1989 in Uniunea Sovietica.
Venichka, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice cu aroma de vodca. La destinatie ne asteapta o mare surpriza.
Miercuri, 21 decembrie, ora 21,30
Concert de Craciun
Lucia & Muse Quartet
Lucia impresioneaza prin interpretare si timbrul vocal aparte, introducandu-te inca de la primele note in atmosfera de poveste a pieselor ei. Pe 21 decembrie la unteatru (strada Sf. Apostoli, nr 44) Lucia va sustine un concert special de Craciun alaturi de fetele de la Muse Quartet. Concertul incepe la ora 21:00, biletele costa… si se gasesc pe…..
Povestea Luciei incepe in 2011, pe micul balcon din apartamentul parintilor ei, cu o chitara, o camera digitala si o puternica dorinta de a fi remarcata de trupa ei preferata de la noi – The MOOoD. Avea sa inregistreze un cover, nimic deosebit, fara efecte speciale, urmand sa-l publice pe pagina lor de Facebook. Ei aveau sa-l aprecieze si asta urma sa fie tot. Lucia nu avea sa se dea batuta, insa, asa ca la cateva luni distanta a mai facut o incercare, putin diferita; acelasi balcon, aceeasi camera, dar de data asta cu o clapa in loc de chitara. Urma sa inregistreze un cover dupa „Silence” si sa-l puna pe pagina lor de Facebook, iar lor avea sa le placa la nebunie, insistand sa filmeze un videoclip pentru el. Un clip cu nimic deosebit, fara efecte speciale, dar care avea sa devina viral in toata lumea strangand peste un milion de vizualizari in doar cateva luni.
Joi, 22 decembrie, ora 20
The Sunset Limited
de Cormac McCarthy
Cu: Serban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatai
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
„The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.”
Decembrie 2016