Marti, 13 septembrie, ora 20
The Sunset Limited
de Cormac McCarthy
Cu: Serban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatai
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Nominalizat la categoria "Cel mai bun spectacol", in cadrul Galei UNITER 2016
Proiect finantat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul Programului cultural „Esti Bucuresti 2015”
The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat. Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.
Duminica, 4 septembrie, ora 19
Hamlet
dupa William Shakespeare
Un spectacol de: Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui
Hamlet.
Joi, 8 septembrie, ora 20
Vandalul
de Hamish Linklater
Coproductie Teatrul Unteatru - TVR (Casa de productie TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titz
Premiera absoluta in Romania, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, in 2014, al lui Hamish Linklater – tanar actor american, cunoscut publicului roman din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, in urma caruia autorul a devenit una dintre cele mai promitatoare tinere sperante ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeste despre singuratatea a trei fiinte, apartinand unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete in propriile dulapuri, cu tarele unei existente de cateva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolalta intr-o noapte inghetata. Ce urmeaza, unde va duce aceasta prietenie… nu stim. Si nici nu mai conteaza.
Vineri, 9 septembrie, ora 20
Veghe
de Morris Panych
cu: Liana Margineanu, Richard Bovnoczki
Regie: Dan Lacatusu
Scenografie: Alexandru Ionescu
Nevoia existentei impreuna cu celalalt, regasirea pe sine posibila numai prin comunicare si printr-o relatie directa reprezinta tema principala a spectacolului “Veghe” de Morris Panych. Grace este o femeie in varsta, bolnava, singura care primeste o vizita ce pare sa fie neasteptata pentru ea. Barbatul care a intrat in casa ei se prezinta drept Kemp, nepotul pe care aceasta nu l-ar mai fi vazut de 30 de ani. Motivul vizitei acestuia este o scrisoare primita de la matusa lui muribunda prin care aceasta il cheama sa-i fie alaturi in ultimele clipe, el fiind unica ei ruda.
Sambata, 10 septembrie, ora 19
Tradare
de Harold Pinter
Traducere Sanziana Stoican
Regie: Sanziana Stoican
Scenografie: Valentin Varlan
Cu: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan, Silviu Debu
A trada = A insela in mod voit si perfid increderea cuiva, savarsind acte care ii sunt potrivnice . A fi neloial fata de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduita, a dovedi inconsecventa fata de o actiune, de o idee etc. A comite o infidelitate in dragoste sau in casnicie; a insela.
Proiectul a fost finantat de catre Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural “Casa Artelor” in calitatea lor de coproducatori ai primei editii a Festivalului National de Teatru Independent 2013, in cadrul careia Teatrul UNTEATRU a castigat urmatoarele premii: “Cea mai buna regie”, “Cea mai buna scenografie” si “Cea mai buna actrita”.
Duminica, 11 septembrie, ora 19
Frumoasa calatorie a ursilor panda
povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt
de Matei Visniec
Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
Regia: Catalina Buzoianu
Miscarea scenica: Galea Bobeicu
Elemente pantomima: Adrian Nour
Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011
Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011
Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul National de Teatru Independent 2013
Iasi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzau 2013
Sibiu Fringe Festival 2014
Istoria lui Visniec, absurda si plina de umor, incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie. Conventia este sa petreaca impreuna doar noua nopti, apoi ea sa dispara pentru totdeauna. Sunt noua nopti care se scurg incet si dureaza cat o viata, in care cei doi refac ritualul vechi si nou al iubirii dintre un barbat si o femeie. Se descopera unul pe altul, incep sa se adulmece, se ofera unul altuia, incep sa faca lucruri impreuna si sa schimbe experiente, apoi se cearta, se insingureaza si devin mai atenti la ceilalti decat la ei insisi...
Miercuri, 14 septembrie, ora 20
Liliom
de Molnár Ferenc
Cu: Ionut Visan, Sabrina Iaschevici, Corina Moise
Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Andrei Seusan, Silviu Debu
Scenografia: Cristian Stanoiu
Regia: Kovács Zsuzsánna
Intr-o seara, intr-un colt ascuns al unui parc, sta pe o banca Liliom si Julika si tac despre ce le este atat de greu sa vorbeasca. A doua zi incep o viata noua, fara bani, fara casa, fara loc de munca, fara viitor, impreuna. Dar mirosul de salcam, care acopera iubirea lor trezita, dispare, iar ei pornesc pe o cale inevitabil tragica.
Joi, 15 septembrie, ora 20
Poezia visului
Un spectacol de Miriam Raducanu
Cu: Lari Giorgescu
Scenografie: Vladimir Turturica
"Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata." Miriam Raducanu
Vineri, 16 septembrie, ora 19
Noaptea alba a filmului romanesc
Pentru al saptelea an, maratonul de filme romanesti se va desfasura in peste 10 locatii din capitala, Unteatru alaturandu-se campaniei de re-atragere a publicului catre cinematografia autohtona, desfasurata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.
Sambata, 17 septembrie, ora 19
Cinci ore cu Mario
de Miguel Delibes
Cu: Florina Gleznea
Regia: Mariana Camarasan
Director de proiect: Ioana Moldovan
Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
"...razi, razi... plingi, razi, plangi.. razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri..."
Duminica, 18 septembrie, ora 19
Treapta a 9-a
de Tom Ziegler
Regia: Adriana Popovici
Cu: Valentina Zaharia
Patricia Katona
Iolanda Covaci
Cristina Casian
Treapta a noua – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.
Este incercarea disperata a unei mame care cu ajutorul celei mai bune prietene incearca sa isi recastige fiica de 16 ani pe care a parasit-o in urma cu sase ani. Piesa reuseste sa fie originala in tratarea problemelor complexe pe care le implica alcoolismul la femei neincercand sa fie pilduitoare si sa dea solutii in 10 pasi.
August 2016