The Sunset Limited
de Cormac McCarthy
cu: Serban Pavlu, Richard Bovnoczki
traducerea Ioana Pelehatai
scenografia Vladimir Turturica
regia Andrei si Andreea Grosu
Proiect finantat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul Programului cultural „Esti Bucuresti 2015”
„The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.”
Vineri 20 mai, ora 19.00
„Amalia respira adanc”
de Alina Nelega
Cu: Cristina Casian
Regia: Mariana Camarasan
Scenografia: Alexandra Penciuc
Foto: Maria Stefanescu
Destinul Romaniei, din anii 60 pana in 2000, ne este spus prin povestea unei femei ce-si traieste viata in acesta perioada. In ipostazele de adolescenta pioniera, mama, batrana cunoaste un traseu trist, pe care insa il strabate plina de candoare, seninatate si curaj.
Pentru acest rol, Cristina Casian a fost distinsa cu Premiul UNITER pentru Debut in 2008.
Durata: 75 de minute (fara pauza)
Vineri, 20 mai, ora 21:00
Gringo de Romania- A.G.Weinberger
GRINGO DE ROMANIA
un deliciu acustic sustinut de inegalabilul
AG WEINBERGER
Mr. Blues al Romaniei!
Premiul pentru ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” si premiul pentru ”Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”
Autenticitate, creativitate, sunet viu si necompromis, un artist ce aduce melosul si povestile secolului trecut, in contemporaneitate.
Sambata 21 mai ora 19.00
Hamlet
dupa William Shakespeare
Un spectacol de: Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.
Sambata, 21 mai, ora 21:00
Jazz cu Ruxandra Zamfir, Mihai Iordache, Adi Stoenescu, Ghassan Bouz
Ruxandra Zamfir – voce
Mihai Iordache – saxofon
Adi Stoenescu – keyboard
Ghassan Bouz – percutie
Duminica 22 mai ora 19.00
„Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes
cu Florina Gleznea
regia Mariana Camarasan
“Buni si rai. Cei buni la dreapta, cei rai la stanga. Asta ne-au invatat, nu? Iar noi, in loc sa ne dam osteneala sa privim in forul nostru interior, preferam sa acceptam si gata. Toti suntem buni si rai, si asta in acelasi timp. Mai bine s-o recunoastem fatis decat sa ne petrecem viata inventandu-ne argumente. Si nu e oare semnficativ faptul ca insusi conceptul de dreptate coincide, de fiecare data, in mod ciudat, cu interesele noastre?”
Durata spectacolului: 1h20 min
Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
Joi, 26 mai, ora 20:00
Un tramvai numit Dorinta
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki
Un tramvai numit dorinta este spectacolul care urmareste sub lupa evolutia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: ratarea.
Textul lui Williams sta la baza unei creatii spectaculare care isi doreste raspandirea unei povesti de care nu te mai poti desparti.
Durata spectacolului: 1h 40 min
Premiul „Teatru de maine” acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti 2013 Marele Premiu Iasi Fringe Festival 2013
Vineri, 27 mai, ora 19:00
„La tiganci” dupa Mircea Eliade
Proiect finantat in programul Bucuresti 555, sustinut de ARCUB Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti
Regia si adaptarea : Andrei si Andreea Grosu
Scenografia : Vladimir Turturica
Distributia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet
La tiganci- textul care vorbeste cel mai clar si in acelasi timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumusetea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvela fantastica e ca indiferent de cine castiga, rezultatul este uluitor: un spectacol in care recreem o lume neinteleasa pe care incercam sa o decriptam prin bucatele de limbaj recognoscibil.
Vineri, 27 mai, ora 21:00
Concert Alex Stefanescu: „Ziua necunostintei”
“Strainul pe langa care treci are de multe ori aceleasi ganduri ca si tine. Desi viata lui e foarte diferita, experientele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le traim cu totii ar trebui constientizate caci ele ne apropie, ne fac sa reflectam, sa radem si sa simtim ca facem parte din ceva mai mare decat noi. Ziua Necunostintei asta isi propune sa faca, fiind in acelasi timp echivalentul a cateva sute de abdomene convertite in hohote de ras.” – Alex Stefanescu
Ziua Necunostintei este un concert/one-man show cu actorul Alex Stefanescu si chitara lui acustica. Acesta propune o calatorie muzicala pe strazile sufletului uman-urban, in ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop si multe altele, in incercarea de a gasi raspunsuri la intrebari profunde precum: “Voi reusi sa-mi implinesc visurile?”, “Ce este dragostea si de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce isi pozeaza oamenii mancarea?”.
Durata: 1h15min
Sambata, 28 mai, ora 19:00
Veghe
Distributie:
Grace – Liana Margineanu
Kemp – Richard Bovnoczki
Regie – Dan Lacatusu
Scenografie – Alexandru Ionescu
Nevoia existentei impreuna cu celalalt, regasirea pe sine posibila numai prin comunicare si printr-o relatie directa reprezinta tema principala a spectacolului “Veghe” de Morris Panych.
Grace este o femeie in varsta, bolnava, singura care primeste o vizita ce pare sa fie neasteptata pentru ea. Barbatul care a intrat in casa ei se prezinta drept Kemp, nepotul epe care aceasta nu l-ar mai fi vazut de 30 de ani. Motivul vizitei acestuia este o scrisoare primita de la matusa lui muribunda prin care aceasta il cheama sa-i fie alaturi.
Sambata, 28 mai, ora 21:00
Concert – Soare Staniol
Maria Balabas / Mihai Balabas / Sorin Paun Randomform / Marina Pingulescu
Soare Staniol reinventeaza poetica muzicala, metamorfozeaza felul in care se asculta un concert si in toate momentele vorbeste emotiei pure, transmisa pe calea sunetului. Grupul creaza o experienta de concert puternica, hipnotica, desprinsa din sound-ul psihedelic, versurile spuse pe un ton senzual si direct, influentele de dans preluate din stilurile si tehnica specifice muzicii electronice. Fuziunea dintre instrumentele acustice si sunete generate electronic este o marca Soare Staniol. Live pentru cele mai sensibile si fine gusturi.
Soare Staniol a concertat in festivaluri precum B-Seite (Mannheim), Train Delivery (Bucuresti), Huet Urban (Sibiu), Simultan (Timisoara), Cuca (Cartisoara).
Duminica, 29 mai, ora 19:00
Tradare
de Harold Pinter
Traducere Sanziana Stoican
Regie: Sanziana Stoican
Scenografie: Valentin Varlan
Cu: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan, Silviu Debu
A trada = A insela in mod voit si perfid increderea cuiva, savarsind acte care ii sunt potrivnice . A fi neloial fata de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduita, a dovedi inconsecventa fata de o actiune, de o idee etc. A comite o infidelitate in dragoste sau in casnicie; a insela.
Proiectul a fost finantat de catre Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural “Casa Artelor” in calitatea lor de coproducatori ai primei editii a Festivalului National de Teatru Independent 2013, in cadrul careia Teatrul UNTEATRU a castigat urmatoarele premii: “Cea mai buna regie”, “Cea mai buna scenografie” si “Cea mai buna actrita”.
Bucuresti
Mai 2016