După cum a precizat directorul Teatrului Clasic "Ioan Slavici", Laurian Oniga, spectacolul face parte dintr-un proiect de colaborare mai amplu între teatrul din Arad şi Regionteatren Kronoberg Blekinge din Vaxjo, Suedia, parteneriat ce se va întinde pe o perioadă de trei ani şi care se bucură de sprijinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, prin implicarea personală a ambasadorului Matts Aberg şi cu concursul fundaţiei "Cultură fără frontiere".
"De altfel tocmai ambasadorul Matts Aberg a fost cel care a ţinut ca premiera de gală a acestui spectacol să aibă loc la Bucureşti, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Regatului Suedez, la spectacol confirmându-şi participarea numeroase personalităţi din lumea culturală şi politică românească, precum şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti", a adăugat Laurian Oniga. Vorbind despre tema spectacolului, Laurian Oniga a spus că aceasta este una cât se poate de actuală, fiind vorba de marginalizarea în lumea contemporană, despre exilul fizic şi cel interior, despre alienare cu multiplele ei consecinţe, fiind puse în ecuaţie axele de coordonate ale unor existenţe pe care societatea normală, dar mereu în derivă, le stabileşte cu cinism şi indiferenţă.
Sunt o serie de întrebări la care spectacolul propus de trupa teatrului arădean încearcă să dea răspuns sau să schiţeze măcar o posibilă cale de cercetat, ajutată fiind în acest sens de metoda psihodesign propusă de Olivia Costea, medic suedez de origine română, care semnează alături de regizorul Zoltan Schapira, traducerea şi adaptarea textului. "Spectacolul va fi itinerat în cursul lunii septembrie a.c. pe scene de prestigiu din Suedia şi Danemarca, inclusiv la Stockholm şi Copenhaga, efort care se bucură de susţinerea Ambasadelor României la Stockholm şi respectiv la Copenhaga'', a mai adăugat directorul Laurian Oniga.