Ne putem da seama de cea mai importanta trasatura a acestui stil pornind de la simpa explicatie a termenului fusion, Stilul fusion amesteca si contopeste, combinand armonios elemente care la prima vedere par total nepotrivite, elemente ce apartin unor diverse stiluri, cu caracteristici diferite. De exemplu, o amenajare in stil fusion poate fi realizata imbinand piese de mobilier contemporan cu piese de epoca sau prin amplasarea unor elemente de epoca intr-un decor minimalist.
La fel de bine o masa poate sta alaturi de sase scaune complet diferite, iar un pat clasic pot fi alaturi de noptiere in stil high-tech, iar in apropierea unei canapele de piele puteti gasi scaune de rachita si un bufet in stil rustic. Acest stil nu are materiale si culori preferate. Poate fi adoptata orice schema de culori, nuantele vii, puternice, fiind insa cele mai des folosite. Animal-print-ul poate fi regasit adesea pe paturi, cuverturi, perne, covoare etc.
Sursele de iluminat sunt amplasate strategic, in cele mai neobisnuite locuri din camera, pentru a pune in valoare diverse elemente de decor sau pentru a accentua anumite zone ale incaperii. Si in cazul acestora se poate opta pentru forme si texturi diferite.
Chiar daca nu impune reguli, stilul fusion este potrivit mai ales caselor sau apartamentelor de mari dimensiuni. Dar, si in aceste cazuri, este indicat sa nu exageram cu numarul de obiecte folosite in amenajare. O supraaglomerare a spatiului ar putea crea o imagine opusa rezultatului dorit.
Sursa foto: design-studio-ideas.ru
A.I.
Noiembrie 2015