2. Chiar daca si-a pierdut iesirea la Oceanul Pacific la jumatatea secolului al XIX-lea, dupa un conflict cu statul Chile (care a dobandit astfel teritoriul de langa apa) Bolivia are in continuare, cel putin oficial, forte navale. Pret de decenii au fost pregatite noi si noi promotii de marinari in asteptarea zilei in care tara va putea sa isi recucereasca teritoriul pierdut.
3. Din 1825 (anul in care si-a proclamat independenta) in Bolivia au avut loc aproximativ 190 de lovituri de stat si revolutii.
4. Una dintre cele mai populare atractii turistice din Bolivia este Salar de Uyuni, cea mai mare campie de sare din lume. Cu o suprafata ce depaseste 10 000 de kilometri patrati, "desertul de sare" este situat in partea de sud-vest a Boliviei, la o altitudine de peste 3600 de metri, atmosfera de aici fiind unica in lume, chiar daca lipsa oricarei forme de vegetatie si peisajul aparent fara sfarsit transforma calatoria intr-o experienta stranie, parca de pe o alta planeta. Potrivit oficialilor bolivieni din cei peste un milion de turisti care vin in fiecare an sa viziteze tara o mare parte ajung si in bizarul desert. Este cel mai mare depozit de sare din lume, cantitatea fiind evaluata la peste 64 de milioane de tone.
5. In Bolivia veti gasi si cel mai mare lac cu apa dulce din America de sud si in acelasi timp cel mai mare lac navigabil din lume. De fapt aproximativ jumatate, pentru ca Bolivia si Peru impart lacul Titicaca, situat la 3810 deasupra nivelului marii. In 2000 arheologii au gasit pe fundul lacului Titicaca ruinele unui vechi templu.
Foto: latinoschools.com, militaryheritage.com, beautifulworld.com