Primul castel complet electrificat din Europa a fost Castelul Peles din Sinaia, Romania. Inca de la inaugurare, in 1883, cele aproximativ 160 de camere aveau curent electric.
Pentru un film de 125 de minute sunt necesari 3.4 kilometri de pelicula de 35 mm.
Blocul de marmura folosita pentru statuia David de Michelangelo in 1504 fusese de fapt taiat cu mai bine de 40 de ani inainte pentru un alt sculptor, Agostino di Duccio, care isi dorea sa realizeze o statuie a lui Hercule. Dupa ce acesta a renuntat la proiect avea sa treaca un deceniu pana cand Antonio Rossellino sa incerce la randul sau, renuntand cand piatra i s-a parut mult prea dura pentru a fi sculptata cu usurinta.
Georges Braque a fost primul artist in viata ale carui lucrari au fost expuse la Luvru.
Romania are bogate zacaminte de aur dar si singurul muzeu din Europa dedicat pretiosului metal. Muzeul Aurului din Brad, Hunedoara, are in colectiile este peste 1300 de exponate din aur (niciunul nu a fost modificat de bijuterieri, sunt pepite, bucati si piese naturale, asa cum au fost gasite in mine), obiecte arheologice din zona, unelte si arme, aur sub forma de minereu intr-o fascinanta prezentare a varietatii formelor sub care poate fi gasit, fotografii, documente, dar si o sectiune bogata de exponate ce alcatuiesc o expozitie stiintifica diversa.
Pentru multi dintre vizitatorii Muzeului de Arta din Timisoara cu siguranta principala atractie este Colectia Baba, cateva obiecte personale alaturi de aproape 90 de tablouri, cea mai mare parte fiind donate de sotia artistului. Puteti vedea aici autoportrete, lucrari din seria Arlechin, peisaje, dar si portretele unor celebri scriitori romani precum Arghezi sau Sadoveanu.