STAGIUNEA DE JAZZ
Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Cultural organizează in parteneriat cu Teatrul ACT, în perioada Februarie - Iunie 2011, o serie de cinci recitaluri de jazz cu tematica diferita, susţinute de membri ai Big Band-ului Radio şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub denumirea Stagiunea de Jazz. Recitalurile vor fi înregistrate şi apoi difuzate de Radio România Cultural.
Miercuri, 9 februarie 2011, ora 19.00
„Gershwin’s Beautiful World”
Un program dedicat unuia dintre cei mai populari compozitori de jazz – George Gershwin.
Cu:
Ana Cristina Leonte (voce)
Cristian Soleanu (saxofoane)
Ciprian Pop (chitară)
George Natsis (pian)
Michael Acker (contrabas)
Vlad Popescu (baterie)
Din program: „Fascinating rhythm”, “Someone to watch over me”, “The man I love”, “Summertime”, “They can't take that away from me”.
Pretul unui bilet este de 30 lei
Ana Cristina Leonte a debutat la vârsta de 4 ani pe scena Palatului Copiilor din Suceava, în calitate de interpret de muzică uşoară. În prezent, este studentă la secţia Jazz vocal a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Ca instrumentist, a susţinut numeroase recitaluri solo de vioară, cât şi de muzică de cameră şi a concertat cu orchestra în Austria şi Grecia. În calitate de vocalistă, a susţinut numeroase concerte de jazz în diferite formule de trio, alături de chitară şi contrabas, dar şi în formule duo.
Cristian Soleanu este membru al Big Band-ului Radio încă din 1990, realizând pe lângă această activitate, colaborări pentru muzică de teatru şi teatru radiofonic cu Alexandru Tocilescu, Cristian Ioan, George Marcu. De-a lungul timpului, a cântat alături de David Palmer Symphonic Project, Global Unity (Sam Newsome, Carlo de Rosa, Derek Phillips, Lucian Ban), Blutopia (Alex Harding, Bruce Cox, Hill Greene, Lucian Ban) şi Badilleiras Jazz Samba do Mar Negro (Decebal Badila, Marcihno Eiras,Vlad Popescu). A colaborat şi la coloanele sonore ale unor seriale precum “Stefan cel Mare” şi “Lombarzilor 8”, dar şi pentru filmul de lung metraj “Legiunea Străină” în regia lui Mircea Danieliuc.
Ciprian Pop este, în prezent, masterand la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia jazz (chitară). A participat la workshopurile Jazz de la Cisnădie ale profesorului Sorin Romanescu în anii 2007,2009 şi 2010. Activiatea şi talentul său interpretativ i-au adus mai multe premii printre care premiul I al Concursului Ziua Chitarelor 2009, prima ediţie, premiul Radio Romania în 2009, premiul special al juriului la Festivalul internaţional de jazz studenţesc de la Târgu Mureş în 2010.
Născut în 1958, George Natsis este unul dintre cele mai cunoscute nume în domeniul muzical românesc. Câştigător a peste 20 de premii pentru lucrările compuse, a realizat genericul unor emisiuni de televiziune precum „Ora 1 a venit” (Tele 7abc), „Muzica e viaţa mea” (TVR1) şi pentru transmisiunile Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” (TVR1). A compus muzica filmului „Divorţ din dragoste” în regia lui A. Blaier. Din 1993, colaborează ca pianist cu Big Band-ul Radio. În calitate de aranjor a colaborat cu Ştefan Hruşcă, Ovidiu Lipan, Gheorghe Zamfir şi Florin Piersic. A asigurat orchestraţia şi direcţia muzicală pentru emisiunea „O la la” de la ProTV şi pentru spectacolul de music-hall „Micul Paris”.
Student al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia Compoziţie Jazz, Michael Acker are o bogată activitate concertistică atât în ţară, cât şi în străinătate alături de ansambluri precum “Canzonetta”, „The Others, „Cuantune”, dar şi de trupa de teatru „Impuls”. Participările la concursurile studenţeşti de la Târgu Mureş şi Sibiu i-au adus de fiecare dată, premii şi distincţii pentru calităţile sale interpretative.
Vlad Popescu a început colaborarea cu Big Band-ul Radio în 1992, aceasta desfăşurându-se neîntrerupt până astăzi. În 1996, a devenit percuţionist secund al Filarmonicii „George Enescu”. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist şi percuţionist au avut loc în 1997, în Italia, Spania şi Germania. A evoluat în toate ediţiile de pînă acum (2000 – 2005) ale Festivalului Internţional de Jazz de la Bucureşti, fie ca sideman al unor notabili muzicieni români şi străini – pianistul italian Guido Manusardi în 2002, în 2003 cu grupul trompetistului francez Michel Marre şi cu grupul „East Village”, în 2004 şi 2005 împreună cu Decebal Bădilă şi cu virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras (2005), dar şi ca lider de proiect, la ediţia 2004.
Urmatoarele recitaluri din Stagiunea de Jazz vor fi sustinute in :
9 Martie “...years after Petrucciani”
13 Aprilie “O scurta istorie a chitarei”
11 Mai “Footprints/Music of Wayne Shorter”
8 Iunie “Muzica in Romania inainte de 1950”
Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Simbata – Duminica: 12.00 – 18.30 (cand sunt programate spectacole)
Bucuresti
Februarie 2011