Evenimentul a avut loc cu o saptamana de intarziere, din cauza precipitatiilor abundente care au facut imposibila urcarea instrumentelor musicale pe drumurile infundate de noroi. Prof. Ioan Coriolan Garboni, presedintele FACT, a anuntat ca s-au prezentat lucrari de Mozart, in interpretarea un octet de suflatori de la Filarmonica Banatul, iar in finalul concertului, atmosfera a fost intretinuta de o formatie de percutionisti.
Spectacolul a durat, ca in fiecare an, 45 de minute. "Speoconcertul din aceasta toamna a avut parte si de o premiera, in sensul ca peretii pesterii au fost colorati cu proiectii de diapozitive care prezinta imagini cu pesterile din Romania si Franta", a spus Ioan Coriolan Garboni.
De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate speoconcertistica in Pestera de la Romanesti, aici au concertat artisti renumiti: Stefan Ruha, Alexandra Gutu, Barrie Web (Anglia), Sergiu Carstea, Kathrin Ewans (SUA), dirijori ca: Marius Tanasescu, Tateo Nakajima (Japonia), Jean Francois Antonioli (Elvetia), formatii precum: Orchestra Regala din Copenhaga (Danemarca), Cvintetul de alamuri "West Brass Quintet", "La Chiesa" (Franta), corul "Sabin Dragoi", corul de barbati "Rafael" din Zrenianin (Serbia) sau Orchestra de suflatori a Universitatii din Szeged (Ungaria).
Pestera de la Romanesti a ramas, dupa 23 de ani de activitate concertistica, singura din Romania si una dintre putinele din Europa in care au loc concerte simfonice, rock, jazz, blues sau muzica electronica, in fiecare cea de-a treia duminica din luna octombrie. In Pestera Romanesti sunt, zi si noapte, iarna sau vara, 14°C si multa umezeala.
Din aceasta cauza, dar si pentru a nu perturba habitatul liliecilor care si-au gasit aici culcus prielnic, concertele nu dureaza mai mult de o ora si jumatate.