la Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional de Artă al României, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” şi Teatrul Evreiesc de Stat invită publicul miercuri, 9 februarie, orele 19.00 la spectacolul Tangou final, în cadrul expoziţiei Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului, deschise la sediul MNAR (str. Ştirbei Vodă nr. 1-3).
Accesul se face pe bază de invitaţie. Muzeul Naţional de Artă al României pune la dispoziţia publicului un număr de invitaţii, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile pot fi ridicate de la sediul MNAR, intrarea Auditorium, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00-17.30. Invitaţia include accesul gratuit la spectacol şi la expoziţie.
Tangou final este o producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, în care o puteţi urmări pe Maia Morgenstern alături de Tudor Aaron Istodor. În această dramă scrisă de Mario Diament, în regia lui Moshe Yassur, Maia Morgenstern joacă rolul unei foste stele de cinema, Valeria Duran, care s-a retras subit, în plină glorie, şi timp de 20 de ani a refuzat să mai apară în public. Tudor Aaron Istodor este Diego Goldstein, un reporter naiv care o convinge pe actriţă să-i acorde un ultim interviu.
Muzeul Naţional de Artă al României, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” şi Teatrul Evreiesc de Stat oferă publicului acest spectacol, în contextul unui alt eveniment cultural notabil: expoziţia Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului, care prezintă operele a 16 artişti evrei care au avut contribuiţii majore la introducerea în spaţiul românesc a „artei noi”, unii dintre ei numărându-se printre iniţiatorii unor direcţii avangardiste occidentale. Alături de nume de referinţă ale modernismului european ca Victor Brauner, Marcel Iancu, Arthur Segal, Jules Perahim sau Max Herman Maxy, în expoziţie sunt prezentaţi şi artişti mai puţin cunoscuţi precum Alex Leon, Iosif Klein, Ernö Tibor, Aurel Mărculescu, Mina Byck Wepper, Lazăr Zin sau Egon Marc Lövith.
Muzeul National de Arta al Romaniei
Februarie 2011
Bucuresti