Vineri, 20 ianuarie
Freelancer story - Sala Studio, ora 20:00
Scenariul, regia si coloana sonora: Ion Sapdaru
Freelancer story este o piesa cu cateva episoade din viata a doi tineri actori.
Doi tineri actori care sunt in stare sa mearga pana la sacrificiu pentru a-si vedea visul cu ochii – sa joace teatru!
Sambata, 21 ianuarie
Metamorfoza dupa Franz Kafka - Sala Uzina cu Teatru, ora 19.30
Dramatizare si regie: Ion Sapdaru
Duminica, 22 ianuarie
Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte - Sala Studio Teofil Valcu, ora 18:00
Scenariul si regia: Petru Ciubotaru
Duminica, 22 ianuarie
Unu+Unu - Sala Uzina cu Teatru, ora 19:30
regia: Lucian Dan Teodorovici
Razi, plangi, te bucuri, te intristezi. Cineva se joaca de-a viata si de-a moartea cu tine, iar tu razi, plangi, te bucuri sau te intristezi atunci cand ti se spune s-o faci. Prin monitoare se revarsa emotii pe care trebuie sa le accesezi, caci fictiunea si realitatea se impletesc in tine, pentru tine, ca sa stii cum si de ce sa traiesti. Nu te intereseaza? Atunci, iti ramane doar sa razi. Rasul e bun pentru sanatate, asa ti se spune. Razi deci, razi cat poti, razi unde poti, razi pentru orice si pentru oricine. Razi si acum cu noi, pentru ca-ti oferim o comedie. Se numeste „Unu + unu...”. Si e o poveste despre sinuciderea care provoaca veselie. Sau despre altceva. E o poveste despre manipularea care se produce pe nesimtite. Sau despre altceva. E o poveste despre casnicia in care unu si cu unu nu fac doi. Sau despre altceva. E o poveste despre mine ori poate despre tine. Dar, cel mai important, e o poveste la care nu ai timp sa te intristezi, pentru ca vei rade. Sau poate ca te vei si intrista, cine stie...(Lucian Dan Teodorovici)
Luni, 23 ianuarie
Interviul – Sala Studio Teofil Valcu, ora 18:00
de Alexandr Mardan
regia: Emil Gaju
„Aceasta piesa are mai multe subdenumiri, poate de aceea are si mai multe substraturi. Alexandr Mardan a numit-o initial De-a pisica si soarecii sau Rapitoarele, felinele rapitoare. Eu am numit-o, mai pasnic, Interviul, aceasta nu pare sa-i stirbeasca din dramatism si acuitate. Practic, pe tot parcursul spectacolului se petrece un interviu continuu, imuabil,care are un caracter flotant. Se schimba personajele cu rolurile, cu unghiurile de vedere. E de fapt un interogatoriu, un rechizitoriu care ni se intampla la un anumit moment al vietii noastre: suntem pusi in fata unor intrebari fundamentale: ce e dragostea, ce e fidelitatea, ce e credinta, ce este iubirea de aproape si mai ales ce inseamna Iertarea. Caci mierea Iertarii este un mare har si ne da puteri de a ne trai viata mai departe, pastrand verticalitatea si demnitatea umana.” (Emil Gaju)
Marti, 24 ianuarie
Casa mare de Ion Druta – Sala Mare, ora 19:00
Regia: Alexandru Cozub
Casa Mare simbolizeaza coltisorul sufletului unde omul isi pastreaza ce are mai curat si mai nobil. Cu o incarcatura profund poetica, capodopera lui Ion Druta are si o linie bogata de subiect, Casa Mare fiind deopotriva simbol al fericirii si al deznadejdii. Piesa trateaza valori des intalnite in creatia lui Druta: relatia dintre uman si moral, sacru si profan, impactul tehnologizarii, aspectele memoriei si ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natura interioara. E, in fond, si o frumoasa poveste de dragoste, uneori ignorata de criticii sedusi de schema morala. Poate fi considerata, ca si alte texte epice si dramatice ale lui Ion Druta, veritabil manual de etica, valabil si pentru lumea de astazi.
Miercuri, 25 ianuarie
Aveti ceva de declarant? de Georges Feydeau - Sala Mare, ora 19:00
Regie: Petru Hadarca
Victor-Emanuel Chandebise isi iubeste sotia, pe Raymonde, ca in prima zi, doar ca, fiind mai stresat de curand, nu mai are focul conjugal de odinioara. Raymonde e in consecinta convinsa ca sotul sau, de obicei inflacarat, o insala si decide, plictisita si dornica de revansa in stil ochi pentru ochi, dar fara probe, sa-l prinda in flagrant, rugand-o pe amica ei Lucienne sa-i scrie o scrisoare de rendez-vous la hotelul Motanasul gentilom tinut de o madama cu biografie si experienta bogate in profesarea amorului liber si de sotul ei, militar in rezerva cu exigente morale inalte in ce-i priveste pe altii, dar foarte tolerant cu el insusi. Colac peste pupaza, servitoru lstabilimentului, Poche, seamana leit cu Chandebise. Scrisoarea e scrisa si apoi citita de Victor-Emanuel si amicul sau Tournel (care vrea, in secret, sa o seduca pe Raymonde) dar si de Homenides, sotul lui Lucienne, care, teribil de latin si amarnic de gelos, recunoaste scrisul consoartei, scoate pistolul si da startul unui maraton de incurcaturi turbulente de mai mare dragul. Imposturi, gelozie si focuri ilare de dragoste ranita, intr-un spectacol care nu iti daragaz de gandire, ci doar pofta pantagruelica de ras!
Joi, 26 ianuarie
Iarna dragostei noastre de Nadejda Ptuskina - Sala Studio Teofil Valcu, ora 18:00
Regia: Emil Gaju
scenografia: Alina Dinca Puscasu
“Acest spectacol este, de fapt, o frumoasa poveste de iarna pentru adulti. Un spectacol care iti cerne in suflet, precum o fantastica ninsoare, speranta, credinta si dragostea! Ar mai avea un subtitlu metaforic – Insula Iubirii. Aici, in aceasta Casa, domina iubirea adevarata, cea care nu dispare odata cu trecerea anilor. Nimerind aici, dar deloc intamplator, un om chinuit de singuratate si angoase, se debaraseaza de tot ce este inutil si obsedant, regasindu-se pe sine insusi, regasind de fapt Iubirea. Altfel care ar fi scopul suprem al existentei umane, daca nu acest sentiment sublim ?! E, daca vreti, o lunga epistola teatrala catre Mos Craciun, deoarece evenimentele se petrec intre minunatele sarbatori de iarna, Craciun si Revelion.
Sa nu incetam sa credem in minuni, s-ar putea ca odata si odata sa vina mult asteptata Iarna dragostei noastre.” (Emil Gaju)
Teatrul pentru copii si tineret „Luceafarul”
Vineri, 20 ianuarie
Cand visam de Verena Koch si Kerstin Pell – ora 10:30
Regia: Verena Koch (Austria)
„Felix este singur acasa, tatal lipseste de mult din peisaj, mama trebuie sa revina la birou. Nu-i place supasi nu are chef sa mearga la culcare pentru ca este suparat. Si putin inspaimantat, intrucat i se pare ca zareste umbrele colegilor de clasa, care il necajesc in pauze. Treptat, in camera se strecoara niste fiinte care nu-l mai iau peste picior: Lupul, Cocosul, Rumpelstiltskin, Uriasul, Scufita Rosie, Pisica si Magarul. Fiecare dintre ei a trecut deja prin experiente neplacute, iar Felix observa ca nu este singur pe lume. Si ca, daca vorbeste deschis despre probleme, se gasesc solutii, iese la iveala o forta comuna care te intareste. Felix accepta provocarea acestor persoanje de basm intrucat le impartaseste gandurile, mai ales fiindca toate au cate un mesaj special pentru el. De exemplu: ca nu trebuie sa te rusinezi de ceea ce esti. Calatoria nocturna a baiatului in lumea viselor este o experienta unica, fiindca invata cate ceva din intalnirile cu ceilalti, in primul rand sa se cunoasca pe sine si sa inteleaga mai bine lumea.” Verena Koch
Duminica, 22 ianuarie
Fata babei si fata mosneagului – ora 10:00
dramatizare de Constantin Brehnescu dupa Ion Creanga
Regia: Constantin Brehnescu
Cunoscutele personaje ale lui Ion Creanga au fost aduse la rampa salii mici cu ajutorul marionetelor, intr-o varianta in care filonul popular al basmului a fost pastrat intact.
Duminica, 22 ianuarie
Cartea junglei dupa Rudyard Kipling – ora 11:30
Regia: Oana Leahu
Aventurile lui Mowgli, copilul pierdut in natura, sunt repovestite scenic prin intermediul marionetelor, papusilor, mastilor, muzicii, plasticii vizuale, intr-o reprezentatie dinamica, plina de neprevazut, care ii tine pe privitori cu sufletul la gura. Bagheera, nostimul Baloo, trupa elefantilor, armata maimutelor, Kaa, fiorosul Shere Khan sunt animate de actori in spatiul de joc in aceasta calatorie initiatica a puiului de om. Peste 100 de papusi, cu dimensiuni ce merg de la cativa centrimetri la cativa metri, refac intamplarile lui Mowgli intr-un spectacol pentru toate varstele.
Concerte:
Sambata, 21 ianuarie
OIGAN LIVE @ ROCK`N`ROLLA – ora 21:00
Locatie: RocknRolla
Eugen Nutescu (Oigan) este unul dintre cei mai cunoscuti chitaristi si interpreti din Romania. Il puteti asculta sambata, de la ora 21:00 in RocknRolla.
Din 1992 pana in 1997 activeaza in formatia Talitha Qumi. In anul 1997, alaturi de Kovacs Andras, infiinteaza la Cluj Napoca formatia KUMM, una dintre cele mai apreciate si cunoscute formatii de alternative rock din Romania.
Ianuarie 2017