Proiectul se desfăşoară cu participarea actorilor Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, coordonarea fiind preluată la această ediţie de criticul de teatru Sebastian Vlad Popa, cadru universitar.
La conferinţa de presă de vineri, Sebastian Vlad Popa a anunţat că în acest an este propusă o altă formulă de desfăşurare a acestui proiect. După lectura textului, moderatorul - în acest caz Popa - pune faţă în faţă un critic de teatru şi un critic literar, care să se pronunţe pe marginea piesei.
În opinia sa, în România criticii de teatru şi criticii literari "gândesc diferit" pe marginea unui text dramatic. "Din acest punct de vedere, dezbaterile sunt vii şi se produce o emulaţie", a afirmat Sebastian Vlad Popa.
Printre criticii de teatru invitaţi se numără Magdalena Boiangiu, Iulia Popovici, Mihaela Michailov, Cristina Ruşieschi şi criticii literari Dan C. Mihăilescu, Ion Bogdan Lefter, Luminiţa Marcu, Paul Cernat.
Organizatorii au selectat pentru "Spectacole-lectură" şapte piese: trei de autori francezi, un text irlandez, unul cubanez scris în limba franceză şi două piese româneşti.
Potrivit lui Popa, cei doi autori români selectaţi se află "la poli opuşi". Este vorba despre Dumitru Radu Popescu cu "Cimitirul de trenuri" şi Peca Ştefan cu "România 21". Moderatorul acestui program susţine că ambele texte sunt "parabole ale României de astăzi", dar abordate diferit.
Celelalte piese din secţiunea "Spectacole-lectură" prezentate şi publicate în Antologie sunt: "Merde!" de Yoshvani Medina, "Întru viaţă întru noapte (Coborârea lui Orfeu la Draculea)" de Oliver Apert, "Mariaj" de David Lescot, "Stăteam acasă şi aşteptam să vină ploaia" de Jean-Luc Lagarce şi "Fetiţe şi păpuşi" de Lisa Mcgee.
Secţiunea "Spectacole-lectură" din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizată cu scopul de a promova dramaturgi contemporani şi de "a-şi aduce astfel contribuţia la îmbogăţirea repertoriului teatrelor din lume".
Toate piese lecturate sunt înregistrate în secţiunea "Spectacole de teatru radiofonic".
Spectacolele-lectură se desfăşoară la Biblioteca Astra - "locul cel mai potrivit pentru evenimente legate de carte, literatură, care trebuie să facă parte din viaţa noastră, după cum preciza directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.