Spectacolul este o creaţie colectivă realizată sub bagheta maestrului Dan Puric. Limbajul teatral folosit este unic prin faptul că adună pe scenă mai multe genuri spectaculare: dans, teatru de cuvânt, teatru non-verbal (relaţie), pantomimă comportamentală şi imitativă, dans popular, step etc. Spectacolul nu se bazează pe formă şi nu este o simfonie de virtuozităţi, deşi performanţa nu lipseşte, ci mizează pe conţinut, pe idee, pe efectul emoţional asupra spectatorului. Succesul acestei “metode” a fost probat în numeroasele reprezentaţii din ţară şi străinătate. Avantajul şi “raritatea” acestor montări stă mai ales în faptul că din toate elementele care compun spectacolul, factorul uman este de departe cel mai prezent, cel mai reliefat şi exploatat estetic.
Costume: Anca Cernea
Coregrafia: Lelia Marcu
Distributia: Antoanela Vlădescu, Claudia Susanu, Mihaela Ailincai, Ana Pepine, Dana Paraschiv, Diana Vladu, Raluca Urea, Lelia Marcu, Nadejda Dimitriu, Alexandra Neacşu, Silviu Oltean, Mircea Cristescu, Silviu Man, Petre Voicu, Axel Moustache, Vadim Rusu, Ştefan Ruxanda, Adrian Nour, Florin Roşu, Matei Muntiu, Alex Călin, Sebastian Petrovici, Paul Cimpoieru.
Sambata, 20 Octombrie, de la ora 19:00, se joaca "România închis pentru inventar". Actorii Companiei de teatru "Passe-Partout Dan Puric" numără speranţele, deziluziile, bătăile de step ale inimii, microfoanele instalate de securişti, aplauzele linguşitoare şi singura portocală.
Dragoş Huluba, Violeta Huluba şi Eduard Adam călătoresc în timp şi vânează toate nostalgiile care alcătuiesc portretul românului simplu, cetăţeanul care a trăit înainte de 1989.
"Cine am fost noi, în anii aceia?" se întreabă realizatorii spectacolului.
Fara sa-si propuna sa fie aspru cu epoca pe care o descrie, spectacolul regizat de Dragos Huluba este format din multe scene simple, sudate printr-o emotie continua de un spirit ironic, invins, uneori, de fatalitatea evenimentelor pe care le ironizeaza. Actorii duc mai departe bogatia descriptiva a limbajului non-verbal, acumulata in ani multi de antrenament la scoala lui Dan Puric.
O poveste dulce amara despre o lume disparuta sau nu in ’89. O calatorie in timp, o rememorare a trecutului acestui popor. Un spectacol vintage.
"O inlantuire de perle negre, pline de amar sufletesc adunate din adancul sensibil al unor constiinte de artisti, ce n-a vrut sa moara pe fundul marii. Raspunsul tandru, simplu, inteligent al sensibilitatii romanesti pusa la incercare de seismul unei lumi malefice venite din afara – comunismul. Unda de soc tarzie, dar nu intarziata a dainuirii noastre. In esenta imaginea zambetului romanesc strabatut pururea de un suspin. Acesta e spectacolul " Romania . Inchis pentru inventar", crescut ca o floare de colt pe terenul arid al Romaniei de azi." Dan Puric
Bilete şi rezervări la Casa de bilete a Sălii Rapsodia, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.
Program: Marţi-Miercuri: 11 - 18, Joi - Duminică: 12 - 19.
Octombrie 2012