Centrul National al Dansului Bucuresti lanseaza premiera spectacolului "Iluzionistele", de Madalina Dan
simbata 7 si duminica 8 februarie, Sala Ronda, ora 19.30
foto: Alexandra Croitoru
Madalina Dan este numele unei tinere coregrafe in plina ascensiune. Dupa prezenta in Springdance Dialogue, Olanda (aprilie 2008), unde s-a bucurat de succes, Madalina Dan a fost aclamata la Tanzquartier Wien in luna decembrie a anului trecut pentru piesa „Dedublarea", pe care a prezentat-o in deschiderea unui program international de spectacole intitulat „ALLREADY" (16 - 19 Dec. 2008).
Totodata, la finalul anului trecut, Madalina Dan a fost selectata alaturi de Andrea Bozic (Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie) sa creeze o coregrafie care va avea premiera in luna aprilie a acestui an, in cadrul renumitului festival Springdance din Olanda.
La invitatia Centrului National al Dansului – Bucuresti, Madalina Dan a creat o noua lucrare a carei premiera va fi lansata in 7 si 8 februarie pe scena CNDB.
Iluzionistele (premiera)
Un spectacol de: Madalina Dan
Cu: Maria Baroncea, Carmen Cotofana, Mihaela Dancs, Madalina Dan
Dramaturgie: Rui Catalao
Scenografie: Mara Grigoriu
Light design: Catalin Nicolescu
Productie: Centrul National al Dansului - Bucuresti
„Noi locuim departe de aceste locuri cochete, intr-un castel, la intretaierea drumului de vest cu cel de sus-est, acolo sus, mai in stinga pe harta, pe Tarimul de Nord cu accente citadine, acolo unde stelele cazatoare se numara cu aplomb si maniere alese.
Avem un program foarte exact pe care il respectam ca pe ochii din cap: tricotam, lesinam,
tricotam, lesinam,
tricotam, lesinam,
tricotam, lesinam…
Periodic, frunzarim neglijent brosurici pline cu litere lipsa, ne facem manichiura cu iod, dam de mincare la plozi, ne rotim in directia acelor de ceasornic, ne uitam cuviincioase la televizor….totul pentru igiena mentala.
La prinz, la somnul de frumusete, mai atipim putin pe prichici, apoi ne trezim despletite, urcam incaltate pe lavita, ne invioram cu o limonada si o cafea neagra, o sorbim nemilos si asteptam sa ne ploua in gura.
La cina gatim urmatoarele: intr-o oala de dimensiuni reduse, punem putin cite putin, apoi amestecam, dupa gust, cinci viermi intestinali cu apa clocotita, presaram atent niste bobite de splinuta aromata, foarte bine uscate, niste sare, piper si ciocolata, dupa gust si apoi doi ochi larg deschisi…cam atit de deschisi…
vinturam apa cu ulei si parfum… lasam la dospit pina se face o pojghita groasa;
infasuram aluatul intr-o broboada cu motive unguresti,
ne trec toate apele,
scuipam de trei ori in sin,
ne infigem zdravan cu dintii in pardoseala,
il insfacam pe cel mic,
il scrutam cu privirea si-l aruncam de trei ori in aer,
il trecem prin faina,
il batem bine cu facaletul si gata masa.
La siesta, un vultur neinfricat, cu puseuri de romantism ne salveaza din ghearele plantelor carnivore.
De cele mai multe ori ni se sfisie rochitele inflorate…vai pardon… ne urcam pedant in saua lui, ii dam binete ….el ne face neaos cu ochiul si ne trece dincolo. Acolo, un alai domnesc de joasa speta, se aduna gretosi in fiecare dimineata sa ne vada cum rontaim arahide."
(Madalina Dan)
Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – sectia coregrafie.
Din 1998 pina in 2003 este membra a companiei de dans "Oleg Danovski" din Constanta.
In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan "DanceWeb Scholarship" - Viena.
Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu, Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix.
De-a lungul timpului participa la ateleierele coregrafilor si profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet.
Creatii proprii: "Dash to transcendent", „Just like a woman", „All of me", „Need for speed", „Dedublarea".
In prezent studiaza play-writing (scriere dramatica) la U.N.A.T.C Bucuresti.
Rezervari si bilete
Pretul unui bilet pentru aceste spectacole este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail in ziua reprezentatiilor.
CNDB
Sediu: Cladirea TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09
e-mail: office@cndb.ro