Spectacolele au avut in program cantece si dansuri din mai multe zone ale tarii - Muntenia, Moldova, Dobrogea, Oas - iar “Calusul” a fost momentul culminant al fiecarei reprezentatii, stiut fiind faptul ca acesta este recunoscut de UNESCO drept simbolul dansului popular romanesc, apreciat si in Japonia ca atare.
Au fost admirate, cu deosebit interes, costumele traditionale si vigoarea ritmului dansului popular romanesc, cantecul Ciocarliei, interpretat de Marian Dovinca la vioara, facand sa vibreze, la maximum sufletele spectatorilor din Tara Soarelui Rasare. In acelasi timp, si studentii japonezi au fost profund impresionati de cunostintele de limba engleza ale elevilor din Ploiesti, apreciindu-i pentru abilitatile de comunicare si pentru comportamentul lor exemplar.
Aceasta solie culturala ploiesteana a putut fi realizata prin implicarea directa a conducerilor Inspectoratului Scolar Judetean , Consiliului Judetean si Grupului Scolar Administrativ si de Servicii “Victor Slavescu” si a numerosi sponsori carora toti membrii ansamblului le multumesc pentru sustinerea financiara pe care le-au oferit-o.
Ianuarie 2008