Spectacolul 'Sindbad din tata in fiu', de joi, de la Centrul Cultural Municipal 'George Cosbuc', a prezentat o montare inedita ca si conceptie pe scena din orasul nostru, atat prin simplitatea decorului, suficient pentru a sugera austeritatea lumii arabe a nisipurilor, cat mai ales prin spunerea povestii. Desprinsa din 'O mie si una de nopti', povestirea scrisa de Paul Matar si jucata de Teatrul National Targu-Mures incepe precum 'Sase personaje in cautarea unui autor' a lui Pirandelo; se aduna actorii, se impart rolurile si se trece la spunerea povestii dramatice.
Sindbad, personaj simbolic peren, multiplu, traieste la mai multe varste: cea a cautatorului iluzoriei insule Dao, a fericirii, cel care povesteste si copilul care o scrie. In vreme ce Sindbad spune povestea, copilul o scrie, iar actorii o joaca, separarea si intrepatrunderea planurilor fiind un continuu exercitiu ludic; o combinatie interesanta vazuta prin prisma raportului dintre povestitor si poveste in filmul 'Ramayana' al lui Peter Brook sau in piesa romaneasca 'A cincea lebada' a lui Paul Everac.
Un mod de existenta reala si culturala, personajul Sindbad reprezinta perpetuarea povestii, a iluziei, a sperantei in mergerea spitei mai departe. Un spectacol foarte bine prizat de tinerii care au simtit noutatea montarii si straduintele unei trupe de actori reusind sa tina treaz interesul pana la sfarsit piesei. Din distributie au facut parte: Liviu Pancu, Claudia Domokos, Anca Loghin, Cristian Topuzu (in rolul copilului), Rares Budileanu, Andrei Gheorghe, Costin Gavaza, de asemenea, Iulian Praja si Cristian Bojan.