Prof. univ. dr. Sonia Gutt, decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară a precizat vor fi prezentate 90 de lucrări de specialitate de la 16 universităţi, două institute de cercetare, 5 colegii şi grupuri şcolare, 11 societăţi comerciale.
Participanţi sunt din Bucureşti, Bacău, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Târgovişte, precum şi din Germania, Republica Moldova, Norvegia, Ucraina, SUA. „Facultatea noastră împlineşte 30 de ani şi va fi pentru noi o dublă sărbătoare. Încercăm să facem un moment festiv şi cu această ocazie”, a precizat prof. Sonia Gutt.
Facultatea de Inginerie Alimentară Suceava are trei specializări – Ingineria produselor alimentare, Controlul şi expertiza produselor, Inginerie şi management în alimentaţie şi agroturism, aceasta din urmă introdusă în anul academic 2007-2008. Facultatea are colaborări cu instituţii similare din Lille, Cernăuţi, Chişinău, Spania, existând şi o propunere de colaborare cu o universitate de profil din Lisabona, Portugalia.
Cursurile facultăţii sunt urmate de 880 de studenţi.