A precizat ca, desi inca nu se poate vorbi despre situatia financiara a acestui oras in 2007, totusi, "se pare ca au intrat circa 200 milioane de euro". Iorgulescu a adus in atentie cele mai importante proiecte finantate, unele fiind realizate in premiera absoluta. El s-a referit la microstagiunea derulata in Festivalul International George Enescu, la primul spectacol in Romania al Operei de Stat din Viena, la concertul Ansamblului de la Scala din Milano, la spectacolul teatral "Faust", in regia lui Silviu Purcarete, la primul concert intr-o catedrala ortodoxa, dar si la primul program integrat privind restaurarea monumentelor istorice, la Adunarea Ecumenica. Ministrul Culturii a mentionat si primul program al culturii iudaice din Romania, derulat in 2007. El a remarcat faptul ca Programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" este primul care a beneficiat, in aceeasi masura, de promovare nationala si internationala.
Cel mai scump proiect cultural platit de MCC a fost spectacolul de teatru "Faust", montat de Silviu Purcarete intr-o uzina dezafectata - fosta Centrala Simerom. MCC a cofinantat acest proiect cu 900.000 lei. Al doilea proiect, ca marime a bugetului, este cel realizat de Institutul de Memorie Culturala - CIMEC, referitor la scanarea unei parti a bibliotecii care a apartinut baronului Brukenthal. De notat ca la 21 decembrie ministrul Culturii va inaugura la Sibiu o noua sectie a Muzeului Brukenthal - Sectia de stiinte ale naturii. "Peste 81% dintre sibieni doresc sa nu se incheie acest program cultural", a remarcat Iorgulescu, specificand ca a fost un real succes, care se datoreaza unei munci de echipa de trei ani. Iorgulescu s-a referit si la ceea ce va urma dupa rezultatele obtinute in 2007 la Sibiu.
"Dorim sa cream un circuit muzeul al capitalelor culturale europene care sa includa si Muzeul Brukenthal", a precizat ministrul, aratand ca MCC va continua sa se implice in realizarea pe viitor a altor actiuni la Sibiu. "E important de stiut ca partenerii nostri din Luxemburg au ramas uimiti de modul in care Romania s-a achitat de aceasta datorie de onoare, dar si de modul cum s-a achitat de programele derulate", a spus Iorgulescu. Demnitarul a mentionat ca activitatea MCC referitoare la Programul Sibiu 2007 s-a incheiat la 1 decembrie, urmand ca la Sibiu sa se desfasoare, pana la 31 decembrie, alte manifestari, dar sub umbrela Asociatiei Sibiu 2007.