Indiferent cine viziteaza Romania este tentat sa viziteze in primul rand Transilvania, regiunea unde o veche legenda spune ca a trait contele Dracula. Turistii ajunsi in aceste locuri afla cu uimire ca de fapt acest conte este un personaj fictiv, iar ca legenda a pornit dintr-un sambure de adevar, de la domnitorul Vlad Dracul.
Chiar daca insetatul vampir nu a existat niciodata, Transilvania este un loc minunat, cu peisaje extraordinare si atractii turistice. Sibiul este situat in sud -estul regiunii, la 282 km nord de capitala Romaniei, Bucuresti. Contrastand cu tumultul, cu grijile si cu recenta istorie a tarii, orasul pare a fi o insula, o oaza de liniste si de pace.
Sibiul a devenit mai cunoscut pe plan international dupa ce a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in anul 2007 impreuna cu Luxemburg. Este adevarat ca in acel an toata lumea a avut parte de spectacole de o varietate extraordinara, numarul lor fiind unul foarte mare, insa si pana atunci Sibiul gazduia an de an evenimente culturale de mare anvergura, unul dintre acestea fiind Festivalul International de Teatru la care participa artisti de pe toate continentele si colturile lumii.
Daca va aflati in orasul lui Hermann este pacat sa nu vizitati Muzeul Brukenthal. Acesta poarta numele baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Marelui Principat Transilvania in timpul Imperiului austro-ungar. Muzeul este de fapt un complex format din 6 muzee cu colectii impresionante si valori inestimabile. Palatul construit de catre guvernator are o arhitectura a stilului baroc, dupa modelul palatelor din Viena. Totodata acesta este unul dintre cele mai insemnate monumente in acest stil din Romania.
Palatul se afla in Piata Mare, un loc unic in Romania si cu o atmosfera aparte, unde se afla si alte cladiri foarte frumoase. Cu toate ca Sibiul nu este unul dintre cele mai mari orase din tara, avand o populatie de putin peste 150.000 locuitori, este cel mai vibrant oras din punct de vedere cultural. In fiecare an sunt organizate festivaluri pe diferite teme, cel mai prestigios ramanand bineinteles Festivalul International de Teatru. Pe langa acesta turistii pot participa si la Festivalul Artmania, la cel Medieval, la Festivalul de Jazz - cel mai vechi festival din tara – la Festivalul "Carl Filtsch" – festival pentru pianistii tineri – Festivalul Astra Film – festival de film documentar - si multe altele.
Cuvantul cheie de-a lungul anilor in Sibiu este “multiculturalitate", deoarece aici locuiesc romani, sasi, maghiari, rromi. Indiferent daca sunteti un iubitor al culturii, un fan al modernismului, unul al concertelor si al vietii haotice sau un admirator al istoriei si al linistii Sibiul este locul ideal.
Sursa foto