Volumul lansat in Franta si tiparit de editura "Millenium Press", cuprinde cinci texte semnate de: Marian Coman, Ona Frantz, Voicu Bugariu, Michael Haulica si Bogdan Tudor Bucheru. Traducerea povestirilor apartine Coraliei Telea, lector la catedra de limbi moderne a Facultatii de Istorie si Filologie a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Cartea a fost realizata de scriitorul american Jeff Vandermeer si de editorul roman Horia Nicola Ursu, cei doi avind in pregatire si o varianta extinsa a antologiei tradusa in limba engleza. In Romania, antologia "Millennium Est" va fi lansata la Tirgul de carte Gaudeamus de la Bucuresti, organizat la sfirsitul lunii noiembrie.
Povestirea lui Marian Coman din aceasta antologie se numeste "Testamentul de ciocolata". A mai fost publicata in 2006 in antologia romaneasca intitulata "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri". In acea antologie au mai fost publicate texte ale unor scriitori de succes din SUA, Marea Britanie si Australia: Jeff VanderMeer, Nicola Griffith si K.J. Bishop.
Zeci de premii si lucrari publicate
Scriitorul Marian Coman a debutat in 1995, in suplimentul literar
"Supernova" al cotidianului "Evenimentul" din Iasi, iar povestirile sale au fost selectate si tiparite in numeroase antologii: "Romania SF 2001", editura "ProLogos", Bucuresti, 2001, antologator Dan Silviu Boerescu, "Quasar 001", editura "MediaTech", Iasi, 2001,
antologatori George Ceausu, Vlad Franghiu, Dan Dobos, "Noesis",
Societatea Culturala Noesis, Bucuresti, 2002, "Liternet 2002", vol 3,
editura Liternet, Bucuresti, 2002, "Alte lumi, alte legende", editura
"MediaTech", Iasi, 2002, antologatori Catalin Sandu si Bogdan
Bucheru. "Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri", editura Tritonic, Bucuresti, 2006. In 2005, Marian Coman a debutat in volum cu "Nopti albe, zile negre", la editura "Tritonic". Pentru aceasta carte, Marian Coman a primit premiul de incurajare al Conventiei Europene de Science-Fiction, desfasurata la Kiev, in Ucraina, in 2006. Pentru textele sale, braileanul a cistigat numeroase alte premii la diverse concursuri literare din Romania.
Marian Coman mai are grafica, articole, editoriale si proza publicate in: "fiction.ro", "Jurnalul SF", "Lumi virtuale" "CPSF Anticipatia", "Alternativ SF" (24 ore), Supernova" (Evenimentul - Iasi), "Dependent SF" (Independentul - Iasi), "Quanticipatia" "Jurnalul de Bucuresti", "Opinia studenteasca", "Curentul", "Libertatea" (Braila), "Braileanul", "Saprosan", "Hybris", "Monitorul", "Monitorul de Braila", "Monitorul de Galati", "Obiectiv- Vocea Brailei", "Jurnalul de Est", "Aspirina saracului" etc., o parte din povestirile sale pot fi citite si pe internet in: "Lumi virtuale" (www.lumivirtuale.ro) si "SFera" (www.sferaonline.ro).