Ne referim la inaugurarea sediului refacut, renovat al bibliotecii orasenesti, de pe o parte, si la lansarea cartilor „Calatorie. Exil” si „Intoarcerea lui Ulise”, scrise de Gheorghe Mocuta, si „Amintiri din adanci tinereti”, a debutantului Andrei Mocuta, pe de alta parte.
Ploaia de toamna care a insotit manifestatia pe tot parcursul ei nu a daunat cu nimic bunului mers al intalnirii, din contra, oaspetii putandu-se bucura din plin de caldura din incinta liceului si de cea din sufletele gazdelor care au dorit sa transforme manifestatia intr-un eveniment cultural remarcabil. Şi au reusit.
Dupa urarea de bun venit a primarului (si poetului) Nicolae Anitei (cel care se face „vinovat” de aspectul modern al bibliotecii orasenesti), a fost randul lui Gh. Mocuta sa prezinte oaspetii (in primul rand) si apoi gazdele implicate in organizarea si desfasurarea intalnirii.
Intalnire la care a fost prezenta aproape „toata floarea cea vestita” a scriitorimii aradene, din randul careia nu au lipsit doamnele Lia Alb, Lucia Cuciureanu si Iuliana Petrian, si nici scriitorii Gheorghe Schwartz, Horia Ungureanu, Constantin Butunoi, Bujor Buda, Gligor Sava, Horia Simon, Bogdan Butaru si Dacian Don.
Aceasta tripla lansare de carte a fost si un bun prilej de reintalnire cu poetul Petru Grozav (care a iesit in public, pentru prima data, dupa o lunga perioada de suferinta), dar si pentru evocarea unor nume dragi tuturor, cum sunt cele ale regretatilor Florin Banescu si Francisc Vinganu.
Citat: „Despre cartile lansate au vorbit nu numai scriitorii prezenti, dar si doamnele Dana Stan si Cornelia Gheorghies, precum si domnul Nelu Don, profesori ai liceului curticean.” (Horia Ungureanu)