inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Sarah Chang: „România este incredibilă”

7 Comentarii

 „Bătălia Viorii” este prima confruntare din cadrul Cruciadei Culturii. Pe 14 februarie, începând cu ora 19.00, Ateneul Român va fi gazda unui recital de excepţie, susţinut de violonista de renume mondial Sarah Chang alături de pianistul Andrew von Oeyen.
Cu această ocazie, violonista a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio România Muzical. Monica Isacescu a stat de vorbă cu Sarah despre recitalul din 14 februarie, dar şi despre amplul său turneu internaţional din 2010.
„Acesta este primul turneu de recitaluri din ultimii trei ani şi sunt foarte entuziasmată.”
„Ceea ce este diferit de această dată este faptul că va fi un turneu de recitaluri. Cea mai mare parte a concertelor pe care le susţin sunt împreună cu o orchestră, sunt concerte mari. Nu dau prea multe recitaluri. Acesta este primul turneu de recitaluri din ultimii trei ani şi sunt foarte entuziasmată.”, declară Sarah Chang.
„Este un program superb. Mă caracterizează foarte mult, pentru că este un program romantic.”
În cadrul recitalului din 14 februarie artista le-a pregătit melomanilor un program de recital deosebit: „Voi cânta Sonata de Brahms, Sonata de Franck şi o piesă nouă care a fost scrisă pentru mine de compozitorul american de origine greacă Christopher Theofanidis. Este un program superb[...]Mă caracterizează foarte mult, pentru că este un program romantic. Acesta este tipul de repertoriu în care mă simt cel mai confortabil.
Fantezia de Christopher Theofanidis, în premieră românească
Brahms este unul dintre compozitorii mei favoriţi. Tocmai am înregistrat Concertul său pentru vioară şi mi-am petrecut în compania lui Brahms un an întreg, aşa că sunt încântată să interpretez acum Sonata. Despre Sonata lui Frank pot spune că este preferata mea. O piesă absolut minunată. Iar lucrarea nouă, cea care mi-a fost dedicată (Fantezia de C. Theofanidis) caracterizează preocupările mele actuale. Încerc să cânt cât mai multe piese contemporane, lucrez mai mult cu compozitorii actuali. Cred că întregul program mă reprezintă foarte, foarte bine.”, declară artista.
„România este incredibilă. Îmi amintesc de publicul deosebit de entuziast şi de cultivat din punct de vedere muzical.”
Sarah Chang nu se va afla pentru prima dată în faţa publicului romănesc. Violonista a concertat şi în cadrul ediţiilor 2001 şi 2003 ale Festivalului Internaţional George Enescu, experienţă în urma căreia a rămas cu impresii plăcute: „România este incredibilă. Îmi amintesc de publicul deosebit de entuziast şi de cultivat din punct de vedere muzical. Am fost impresionată de cât de iubită este muzica clasică. Festivalul „George Enescu” are un renume internaţional şi toată lumea îl cunoaşte. Ştiu că am mâncat prea mult în România, pentru că mâncarea era foarte bună. Îmi amintesc ce ţară frumoasă este şi de-abia aştept să mă întorc acolo.”
„Este un turneu foarte amplu şi sunt foarte încântată.”
De-a lungul carierei sale, violonista a avut ocazia de a concerta în cadrul celor mai mari centre muzicale ale lumii, iar turneul din 2010 nu face excepţie. După cum i-a împărtăşit Monicăi Isăcescu: „În cadrul acestui turneu am fost deja în Asia – Coreea, Vietnam, Hong Kong. În Europa voi cânta în România, apoi în Marea Britanie, la Londra, în Elveţia, la Zürich, în Italia, Germania şi în multe alte locuri. După ce voi străbate Europa, voi merge în SUA, la New York, Los Angeles, San Francisco. Este un turneu foarte amplu şi sunt foarte încântată.”
Biletele pentru recital se găsesc la Sala Palatului, Magazinul Muzica, reţelele de magazine Germanos şi Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas sau online la www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro.
LG a ales să lupte pe frontul frumosului şi să susţină „Bătălia Viorii”: "În 2010, LG continuă să investească în marketingul cultural pentru a-şi consolida poziţia de brand premium. Angajamentul LG este de a promova arta şi educaţia prin susţinerea unor proiecte culturale de mare impact în România. Susţinerea concertului renumitei violoniste Sarah Chang vine ca o urmare firească a proiectelor susţinute de către LG în anii trecuţi, precum: turneul MusicOn LG, ce promovează muzica clasică şi concursul "Artă fără limite", organizat de către LG pentru elevii Liceului de Artă N. Toniţa. În plus, LG a fost sponsor tehnologic al festivalului TIFF 2009, demonstrând încă o dată implicarea în proiecte de impact", a declarat Dl. Roh Pan Och, Preşedinte al LG Electronics România.
Recitalul susţinut de către Sarah Chang alături de pianistul Andrew von Oeyen se desfăşoară în cadrul Cruciadei Culturii, o luptă pentru eliberarea oraşului asuprit de urât, iniţiată de Agenţia de Vise. „Bătălia Viorii” este doar prima confruntare din cadrul Cruciadei Culturii. De-a lungul timpului, prin diverse manifestări culturale din cadrul proiectului, tot mai mulţi cruciaţi se vor alătura cavalerilor frumosului.
Voteaza


Pe acelasi subiect: Magazinul Muzica | clasic | concerta | merge | recital | mai mari | american | re | Germania | lia
Comentarii 7 comentarii
JUana

Danutze , tata !Sau esti tanar si naiv , sau esti adult nematurizat. Nimeni nu sutinse ca s-au descoperit toate lucrurile care pot fi intelese de oameni. Problema este ca exista cativa oameni isteti care profita de naivitatea unor fraieri vanzandu-le iluzii si spunandu-le ca sunt speciali. Oamenii sunt diferiti de la mama natura ca aspect si grad de inteligenta, dar genetic ( adica la baza ) sunt identici. Este placut sa iti spuna cineva ca esti special, ca persoana, ca natie, etc, dar asta nu inseamna ca este adevarat. In functie de cresterea pe care am primit-o si de pregatirea de care dispunem, intelegem lumea putin diferit. Avem si noi ultra-nationalisti imbecili care isi atrag acoliti si mai tampiti, la care le vand iluzia ca suntem mai alesi decat altii. Acesti lideri de opinie ne spun ca noi avem grote misterioase, noi avem stramosi uriasi, pe noi ne protejaza satelitul de cristal . Idiotii cred . Liderii scriu carti si le vand facand profit . Idiotii le cumpara si devin astfel si mai idioti. Pavel corut s-a imbogatit vanzand o poveste de trei parale, cumparata in draci de milioane de romani . Dupa istetul ala , America si Rusia isi fac politica externa dupa serviciile secrete din Romania . Romania e plina de paranormali, tot mapamondul e tampit , s.a.m.d. Uita-te pe strada si zi-mi unde sunt paranormalii aia. Uita-te la pretul gazelor rusesti care sunt paranormal de mari pentru romanii cei alesi . E fain sa visezi, dar cand te trezesti din reverie, socul te poate bulversa. Daca esti un mistic , asa ai sa ramai. Orice dovezi ai primi, ai sa ramai ancorat in realitatea pe care ti-ai creat-o. Ai sa cauti extraterestri, uriasi, sateliti , pana o sa iti sara ochii din cap si nu ai sa gasesti nimic.

0 2013 reply
0 0
Judy

Fratilor! aste sunt la fel de adevarate ca scirreea geto-daca. Adica exista dar in alta limba(a se citai latina si greaca veche). In zece ani de sapaturi va pot spune asa. De cate ori merg in periegheze( asta inseamna ca merg in cautare de asezari= situri arheologice) in toate satele din zona intrebam de pe batrani de satele de uriesi sau de flacari pe camp. In mintea populara asa se spune la vechile urme de locuire umana- sate de uriesi. In rest hai sa fim seriosi. Romanica nu este buricul targului. Tocmai aici apareau urmele unei noi civilizati, adica intruna din cele mai prost sapate zone din Europa? Ca sa va dau un exemplu mai clar in vecinel Bulgarii, Iugoslavii, Ungarii sau Ucraine nimic. In schimb in Romanica s-a descoperit roata. tariel ami sus mentionate sunt mult mai bine cercetate arheologic. Ca sa nu mai vbim de buricul targului in batrana Euroapa, adica Grecia, mama civilizatiei europene. tarisoara aia e sapate de 400 de ani si cred ca gaseau aia ceva.In plus ca veni vba de fosila cauatai si voi intrun Atlas Geologic(cartile nu va omoara) si o sa cititi o chestie care poate parea curioasa si cam ciudata pt toti neofitii: pana in holocen, adica acu vreo 1 mil juma de ani din topatra tarisoara asta de tembeli la suprafata era doar zona Hategului, restul era acoperit de o mare Mare. numita Marea Sarmatica. De aceea singuri dinozauri din centrul Europei sunt pitici( natura a decis ca intrun teritoriu de mici dimensiuni sa nu existe animale mari, nu de alta dar nu incap). Deci lasati-o balta cu uriasii. PS: Irakul este leaganul civilizatiei si colegii mei arheologi au sapat pana dincolo de poiptop si nu au dat de nici un urias. un arheolog consternat de pune botisti( dar de stiinta de altfel)

0 2012 reply
0 0
Konk

Si mie imi place sa visez, dar imi place si sa stiu cand o fac A propos de urisai, si acum imi aduc cu placere aminte de un serial cu Planeta urisailor de la TV si de calatoriile lui Guliver. Iar inainte erau niste carti de SF exceptionale si visam cu ochii deschisi.Ce nu imi place este insa atunci cand apar unii care, speculand credulitatea altora, prezinta ca adevarate o serie de lucruri care sunt pura fabulatie. As fi de acord cu ei daca ar scrie pe coperta SF. Dar nu sa agite apele pentru o simpla sarlatanie.De ce? Pentru ca intr-adevar sunt lucruri teribil de interesante si de misteriuoase si capacitatea de visare, de munca si de analiza ar fi bine sa o folosim pe drumuri fertile, nu pe directii trasate de fabulatia unora.Eu m-am ocupat de paranormal si de astfel de probleme si opinia mea este ca poate fi ceva adevarat. Dar doar vreo 1%. Restul este opera sarlatanilor (adica acelor care cauta sa te minta cu bunstiinta) si a celor care vor sa se autoconvinga fara a observa care este realitatea.In concordanta cu procentul scris mai sus, l-am testat pe Mudava si pe un tip ce se lauda cu absolvirea unei academii de paranormal la Chisinau. Cate trei zile le-am acordat, in care nu mi-am permis sa emit nici o judecata pro sau contra lor. Apoi am analizat datele si nu mai am nici o indoiala cand le pun eticheta de sarlatani .De ce este important? Pentru ca la astfel de oameni adesea apeleaza oameni bolnavi, fara sperante, care cad victima si se trezesc far bani si mai bolnavi decat au fost.Din punctul meu de vedere ar fi foarte important daca s-ar face teste asupra acestor oameni pentru ca cei care cauta un ajutor nesperat sa nu cada pe mana unor excroci ci, daca tot vor sa incerce altceva, macar sa fie luati in seama de ooameni care prezinta macar un grad de credibilitate.Sunt o serie de fenomene interesante si cred ca ar fi bine daca ne-m angrena sa mai descifram cate ceva din ele. dar sa ne pierdem timpul cu ceva ce din start este fabulatie In ceea ce priveste Bucegii, nu exclud posibilitatea ca ei sa ascunda mistere deoasebite. Dar chestia cu urisaii mi se pare o gogorita. Cel putin la dimensiunile prezentate. Asa ca mi se pare o pierdere de timp sa mai discut despre subiect. Ca ar putea fi incaperi imense facute de fiinte rationale Se poate testa. Este o cale cel putin pe moment mai promitatoare Ar fi interesant daca s-ar posta date pe acst subiect, care sa fie apoi analizate de grup

0 2012 reply
0 0
Dumbraveanu Iosif

daca a declarat ca a fost impresionata de "cat de iubita este muzica clasica" la noi, inseamna ca nu a luat contact cu adevarata fata a romaniei. Probabil cei care i-au vorbit artistei despre tara noastra nu i-au spus ca acest gen de muzica este pe cale de disparitie.

0 2010 reply
0
Coprina

E o vorba la noi... ceva de genul... uite-l are pretentii.... Daca pretentiile sunt fondate atunci trebuie sa ai pretentii ! Dupa experienta din alte tari care nu au avut comunism si care sunt mai pragmatice in ceea ce priveste piata muncii si in orice sector, cred ca si optica noastra s-a schimbat. Am invatat sa avem pretentii, trebuie insa nu avem pretentii fara un fundament real.

0 2010 reply
0
Adrian

Romania, saraca tara bogata. Ce-am mai putea sa adaugam ?

0 2010 reply
0
madalin

Romania e frumoasa pentru cei care vin sa o viziteze, dar pentru cei care locuiesc in ea imaginea este cu totul alta. Saracie, viata grea, drumuri anevoioase...

0 2010 reply
0
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Vizitarea standului, bucuria editorului

Dincolo de aspectul comercial si cultural al Targului de carte, pe editor il bucura contactele directe cu cei care se opresc la standul sau expozitional. Unii se opresc atrasi de desenul inspirat. ...

O noua premiera a teatrului 'After Hours'

Maine, ora 18.00, in Sala Studio a Scolii de Arta “Octav Enigarescu” va avea loc premierea piesei lui Dumitru Solomon “Cine ajunge sus la fix?” de Dumitru Solomon. Regia este semnata de Stefan ...

Harta Sibiului verde, expusa la Targul International de Turism de la Bucuresti

Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu va expune la Targul International de Turism, care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 18-21 octombrie, o harta a Sibiului verde, numita Sibiu Extra ...

"Cerbul de aur pentru copii" la Slanic Moldova

Daca in urma cu cateva luni TVR anunta ca anul acesta "Cerbul de aur" ia o pauza, iata ca oficialii din Slanic Moldova au avut o initiativa originala. Ei organizeaza, in premiera, "Cerbul de aur ...

S-a gasit o solutie pentru muzeul de etnografie

Muzeul de etnografie ar putea fi mutat in casă nouă. Executivul Consiliului Judeţean a găsit o soluţie pentru deschiderea muzeului de etnografie in incinta in care işi desfăşoară activitatea ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline