Editura Herald iti propune in perioada 1-8 aprilie carti de autoeducare, dezvoltare personala si spirituala apartinand unor autori de mare influenta.
Ti-am pregatit o selectie tematica cu 35% reducere la titlurile lui Vasile Andru (1-2 aprilie), Alan Watts (3-4 aprilie), Jon Kabat-Zinn (5-6 aprilie) si Taisen Deshimaru (7-8 aprilie).
Ca sa fii la curent cu ofertele zilnice te invitam sa ne urmaresti si pe pagina de Facebook.
VASILE ANDRU
Vasile Andru s-a nascut la 22 mai 1942, in satul Bahrinesti, in nordul Bucovinei. Studii universitare la Iasi, absolvite in 1965. Sapte ani este lector universitar. Paraseste catedra si se consacra scrisului si practicii sapientiale. In 1975 devine membru al Uniunii Scriitorilor si se stabileste in Bucuresti. Din 1980 este redactor principal la revista "Viata Romaneasca". In 1990 este ales seful sectiei de proza a Asociatiei scriitorilor Bucuresti.
ALAN WATTS
Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale cat si prin numeroasele sale emisiuni tinute la radio si televiziune. Moare in 1973 lasand in urma o opera vasta.
JON KABAT – ZINN
Jon Kabat-Zinn, Ph.D., este fondatorul si directorul Clinicii pentru Reducerea Nivelului de Stres din cadrul Centrului Medical de pe langa Universitatea din Massachusetts si este profesor asociat de medicina in cadrul Diviziei de Medicina Preventiva si Comportamentala. Clinica sa a fost facuta cunoscuta publicului in 1993, in Healing and the Mind - o serie de emisiuni ale televiziunii publice gazduite de Bill Moyers. Jon Kabat-Zinn este in prezent membru al Institutului Fetzer.
TAISEN DESHIMARU
Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul lui Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, in calitate de succesor al acestuia, spiritul, esenta profunda a Zenului. El este primul misionar trimis in Europa, fiind autorizat in acest sens de cele mai inalte autoritati Zen ale tarii sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronata si de alte scoli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India. Mai inainte de a se consacra unei vieti monastice, Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India si China, si a facut nenumarate calatorii in aceste ultime doua tari. El cunostea in profunzime filozofia orientala, studiind de asemenea si filozofiile occidentale. La intrarea in amfiteatrul Universitatii din Komazawa se afla o statuie de lemn, in marime naturala, reprezentand un calugar asezat in postura de zazen. Taisen Deshimaru este cel care a servit drept model sculptorului, care a lucrat tinand cont de indicatiile si exemplul dat de Maestru.
Editura Herald
Aprilie 2016