Liceenii Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” au aflat direct de la reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) ce înseamnă terorismul. Liceenii şi cei responsabili de combaterea fenomenului au discutat, ieri, liber pe teme de eroism, patriotism şi terorism, în cadrul campaniei de promovare a culturii de securitate „Terorismul de lângă noi”, iniţiată la nivel naţional în urmă cu doi ani. „Terorismul este o realitate şi nu o ficţiune, un pericol căruia trebuie să-i acordăm toată atenţia. Din 1960, de când au apărut primele acţiuni teroriste, Europei i-au fost pricinuite numeroase pierderi. Trăim într-un mediu care nu este lipsit de conflicte şi care implică o reacţie din partea tuturor statelor de pe Glob, inclusiv a Românei”, le-a explicat elevilor colonelul Radu Voroneanu, comandantul Secţiei Judeţene de Informaţii Braşov.
Curiozitatea elevilor braşoveni a vizat în principal activitatea instituţiei, despre care şaguniştii au mărturisit că ştiu prea puţine lucruri, în condiţiile în care, spun ei, SRI nu a prea comunicat până acum „cu oamenii de rând”.
Şaguniştii au mai aflat cât de important este să sesizezi instituţiile abilitate la vederea unui colet suspect şi care sunt consecinţele unei ameninţări false cu bombă. Campania de informare va continua cu Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil şi Colegiul Radu Negru din Făgăraş. Următoarea etapă a proiectului va viza educaţia tinerilor privind pericolele consumului şi traficului de droguri.