"De ce iubim femeile" de Mircea Cartarescu, volumul de povestiri despre femei, publicate de autor in diverse reviste literare, s-a situat pe locul 4 in topul vanzarilor de la Depozitul de Carte Distributie (DDC), cu aproape 8.000 de copii si pe cinci in clasamentul Librariilor Humanitas, desi cartea a aparut prima data in urma cu peste trei ani.
Volumul este a doua cea mai vanduta carte de la Humanitas in 2007, dupa romanul lui Paulo Coelho "Vrajitoarea din Portobello", inspirat din calatoria scriitorului brazilian in Romania, cu 26.200 de exemplare comercializate.
Editura Polirom este prezenta cu volumul de debut al prezentatoarei TV Mihaela Radulescu, "Despre lucrurile simple", aparut in aprilie 2007, pe locul al doilea in topul Depozitul de Carte, cu peste 10.200 de exemplare.
Unul dintre primele volume publicate in limba romana ale laureatului premiului Nobel pentru literatura din 2006, Orhan Pamuk, "Ma numesc rosu", editat de Curtea Veche, se claseaza pe locul patru in topul Diverta, pe al zecelea in topul DDC (5.728 de exemplare). Reprezentantii editurii Curtea Veche au declarat ca au vandut 22.000 de exemplare din volumul lui Pamuk.
Un succes la Librariile Humanitas si in reteaua Depozitului de Carte Distributie este a saptea si ultima carte din seria Harry Potter a britanicei J. K. Rowling, despre aventurile vrajitorului adolescent. Editia in limba romana, "Harry Potter si talismanele mortii", lansata pe 1 decembrie de Editura Egmont, a ajuns deja pe primul loc in topul DDC, cu peste 19.900 de exemplare vandute, si in fruntea clasamentului celorlalte edituri de la Librariile Humanitas.
In acelasi top, editia britanica "Harry Potter and The Deathly Hallows", lansata in librariile din toata lumea pe 20 iulie, se claseaza pe locul al saselea, iar la Depozitul de Carte, volumul s-a vandut in peste 5.800 de exemplare si se afla pe locul al noualea.
In cele 17 librarii Humanitas din tara, unde primele in topul vanzarilor sunt aparitiile editurilor din grup, clasamentul cartilor publicate de celelalte edituri este dominat de titluri de Octavian Paler, care a incetat din viata in luna mai a acestui an.
Cu trei volume in top, dintre care "Convorbiri cu Octavian Paler" de Daniel Cristea Enache s-a vandut in peste 20.000 de exemplare, potrivit Editurii Corint, la care se adauga "Scrisori imaginare" (Historia) si "Viata pe un peron" (Corint), Paler este unul dintre cei mai populari autori ai anului.
"Ghidul nesimtitului" de Radu Paraschivescu, aparut anul trecut la Humanitas, se claseaza pe locul cinci in topurile Diverta si DDC (7.845 de exemplare), pe locul sase la Librariile Humanitas si pe locul trei in vanzarile editurii, cu 14.900 de exemplare.
"Mostenirea templierilor" de Steve Berry a fost cea mai vanduta carte de fictiune de la Editura Rao, urmata in top de "Nevinovatul" de John Grisham si "Labirintul" de Kate Mosse. La categoria non-fictiune bestsellerurile anului au fost ghidul "Animale", "Istoria Uratului", coordonata de Eco, si "1001 carti de citit intr-o viata".
Celebrul bucatar Jamie Oliver se afla in clasamentul vanzarilor Curtea Veche, dupa Orhan Pamuk, cu 19.000 de exemplare, ca si "Inteligenta emotionala" de Daniel Goleman (12.000 de exemplare), iar urmatoarele titluri ale acelorasi autori au avut vanzari comparabile, potrivit managerului general al editurii, Iren Arsene.
Alte titluri care se regasesc in topul vanzarilor de la lanturile de librarii romanesti sunt "Memoriile unei gheise" de Arthur Golden (Humanitas - 13.000 de exemplare), "Cartea gesturilor" de Peter Collett (Trei), "si tu poti fi Super-Nanny" de Irina Petrea (Trei), "Traiesc, deci ma abtin" de dr. Mihaela Bilic (Coreus Publishing), o antologie de povesti, "Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus" de John Gray (Vremea), "Jurnalul unui mag" de Coelho (Humanitas), "Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire" de Aurora Liiceanu si Alice Nastase (Nemira), "Micul Print" de Antoine De Saint-Exupery (Rao), "De veghe in lanul de secara" de J.D. Salinger (Polirom) si "Istoria Uratului", volum coordonat de Umberto Eco (Rao).