EP 3 contine patru piese – World Go Round, Everyone and Everything, Let’s Be Friends si Free Your Soul – toate in maniera deja usor de recunoscut a lui Ringo Starr, care la varsta de 82 de ani continua sa inregistreze si sa cante live cu o surprinzatoare energie.
Ultimul care s-a alaturat trupei The Beatles in formula de aur, in 1962, inlocuindu-l pe Pete Best (ceea ce initial nu a fost pe placul unora dintre fani), Richard Starkey nu era nici pe departe un inceputor, ci un baterist cu experienta, pe care viitorii Fab Four l-au dorit alaturi de ei. A fost alegerea inspirata, pentru ca Ringo Starr avea sa ramana unul dintre cei patru Beatles pentru tot restul anilor de activitate, a scris doua dintre piesele grupului – Don’t Pass Me By si Octopuss’s Garden – si a fost coautorul altor patru, iar ceilalti chiar si dupa despartire isi aduceau aminte nu doar de pofta lui Ringo Starr pentru petrecerile din primii ani, dar si de umorul si implicarea sa in tot ce tinea de formatie.
Dupa despartirea celor patru, Ringo Starr lanseaza un prim album solo in 1970, “Sentimental Journey”, si ulterior, chiar daca altii se asteptau ca ruptura sa fie totala, canta pe albumele John Lennon/Plastic Ono Band si colaboreaza cu George Harrison, inregistrand partile de tobe pentru discuri ca All Things Must Pass din 1970, Living in the Material World din 1973 sau Dark Horse (1974), implicandu-se ulterior in mai multe proiecte. Pana acum Ringo Starr a lansat 20 de albume solo, cel mai nou fiind “What’s My Name” din 2019, dar a publicat si trei carti. Daca una este dedicata fotografiei, cealalta mare pasiune a muzicianului, iar prima, “Postcards From the Boys”, este o colectie de carti postale primite de la ceilalti trei Beatles, Ringo Starr le-a oferit si celor mai mici fani un cadou, cartea pentru copii “Octopuss’s Garden”, scrisa chiar de baterist, ilustrata de Ben Cort si bazata, fireste, pe cantecul de pe albumul “Abbey Road”.