Asociatia Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania prezinta cea de-a doua sesiune de training adresate specialitilor din muzee privind cunoaterea mecanismelor de accesare a Fondurilor Structurale. Parte component a proiectului RegioMuz, aceast sesiune de training va avea loc la Muzeul Naional al Literaturii Romne, n perioada 28-30 iunie. La prima sesiune de training din cadrul proiectului RegioMuz, care a avut loc la Parcul de Soft din Galai, n intervalul 24-26 mai, au participat aproximativ 25 reprezentani ai muzeelor membre ale Asociaiei Reeaua Naional a Muzeelor din Romnia.
Proiectul RegioMuz este iniiat de Asociaia Reeaua Naional a Muzeelor din Romnia n parteneriat cu SC Data Soft SRL i SC Altfactor SRL i implementat cu sprijinul financiar al Administraiei Fondului Cultural Naional. Reeaua Naional a Muzeelor din Romnia a fost nfiinat anul trecut i include aproximativ 45 de muzee membre, avnd acoperire n ntreaga ar.
Prezentarile din cadrul sesiunii de training vor fi asigurate de trei dintre cei mai buni experti n domeniu din Romania, iar tematica va fi urmatoarea:
- 28 iunie - Concepte si instrumente cheie in managementul de proiect; Elaborarea proiectelor: analiza de resurse, bugetul, formulare de cerere;
- 29 iunie - Cadrul general al asistentei UE in Romania; Finantari disponibile pentru sectorul cultural la nivel national si european; Prezentarea generala a Instrumentelor Structurale in Romania;
- 30 iunie - Informare si documentare in procesul de programare al proiectelor; Constituirea parteneriatelor strategice i programarea integrat; Simulare proiect pe modelul Programului de finanare Cantemir al Institutului Cultural Romn (licitaie de proiecte activ). Workshop.
La sesiunea de training de la Bucuresti participa, de asemenea, reprezentanti ai muzeelor membre ale Asociatiei Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania: Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National George Enescu, Anaid Art Gallery Bucuresti, Muzeul Judetean de stiintele Naturii Prahova, Muzeul National al Petrolului Ploiesti, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Judetean Giurgiu, Muzeul de Mineralogie Baia-Mare, Muzeul Judetean Buzau, Muzeul Judetean Arges, Muzeul de Istorie Aiud si Muzeul de Istorie Turda.
Proiectul RegioMuz vine in sprijinul sectorului muzeal din Romania, urmarind cresterea capacitatii institutionale a muzeelor de a accesa o parte a Fondurilor Structurale.
Iunie 2007