Si pentru a castiga timp si a putea spune ca intregul edificiu exista de suficienta vreme a gasit si o modalitate inedita de a-l ascunde: a pus in fata gramezi peste gramezi de baloti urias de fan, o fortificatie categoric ecologica. Abia in 2006 fanul a fost dat deoparte, si intregul orasel a putut admira constructia masiva, nu lipsita de eleganta. Dupa o lunga batalie juridica Ridler a pierdut si a fost nevoit, in 2016, sa isi demoleze casa mult visata, dupa ce epuizase orice fel de aparare. Iar Honeycrock Farm, numele proprietatii sale, a pierdut astfel ceea ce putea deveni peste ani o atractie turistica deloc de neglijat.
Poate ca un anume Gwilym Hughes din Dolgellau, Tara Galilor, nu este un profesionist in domeniu, dar cu siguranta este unul cinefil mai mult decat pasionat. Potrivit propriei marturii, demne de Cartea Recordurilor, fostul decorator de interioare ar fi vazut pana acum peste 28 000 de filme (si le-a notat pe toate) si a reusit sa adune o biblioteca deloc de neglijat cu peste 1000 de titluri despre cinematografie.
In 2008 o anume Helene Louart din micuta asezare Pellevoisin (Franta) ajungea postum pe prima pagina a ziarelor dupa ce oficialitatile ii deschisesera testamentul. O surpriza totala pentru cei care o cunoscusera destula vreme, chiar daca din timpul vietii generoasa donatoare se dovedise destul de originala. Generoasa cu adevarat, pentru ca intreaga ei avere - peste 1.15 milioane de euro - era donata municipalitatii, atata vreme cat erau implinite cateva conditii decisive. In primul rand suma va fi destinata construirii de locuinte sociale, si chiar daca a durat mai bine de cinci ani pana cand primaria a intrat in posesia banilor aceasta dorinta a fost respectata. A doua dorinta era ca cele doua tablouri din sufrageria ei sa fie expuse in biroul primarului. Una dintre strazi sa ii poarte numele, locuinta ei sa poata fi vanduta doar parizienilor (fara exceptii), iar pe zidul primariei sa fie instalata o placa memoriala. Un gest putin excentric poate, nu lipsit de umor.
Daca sunteti pasionati de seturile Lego Star Wars atunci trebuie sa stiti ca cea mai mare "armata" de figurine Star Wars a fost instalata in luna iunie a anului 2008 in fata sediului LEGO din Slough, Anglia. Si nu era vorba de cateva seturi, ci de 35 310 figurine Lego Star Wards, marcand astfel o jumatate de secol de istorie a companiei, un record mondial si singura data cand peste 35 000 de mini-Stormtroopers pareau sa marsaluiasca in perfecta ordine. A fost nevoie de eforturile unui numar impresionant de angajati care au dat totul pentru ca intregul proiect sa fie gata la timp.
Foto: getsurrey.co.uk, brickowl.com