Marti, 22 septembrie 2015, de la ora 19:00, va debuta seria celor 8 spectacole – conferinta Round Table Bucuresti, moderate de Valentina Sandu – Dediu. Evenimentele se vor desfasura in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica (Str. Stirbei Voda nr. 33) si vor putea fi urmarite in transmisiune directa pe EnjoyTv.ro.
Invitatul primei editii Round Table va fi Razvan Mazilu, actor - dansator si coregraf roman, remarcat in numeroase spectacole pe scene internationale. „Un aristocrat al dansului”, dupa cum l-a numit presa de specialitate, Razvan Mazilu este primul dansator roman protagonist intr-un one-man-show (Jocul de-a Shakespeare, 1997, Teatrul National din Bucuresti) si, totodata, primul realizator al unui spectacol de teatru – dans in Romania, o reusita majora pentru un student (Dama cu camelii, 1995, Teatrul National din Bucuresti).
De-a lungul timpului, Razvan Mazilu a sustinut spectacole in turnee de succes in tari precum: Franta, Italia, Israel, Elvetia, Japonia, Rusia, Grecia, Egipt, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Germania, Belgia, Cehia, Spania, China.
„Portretul lui Dorian Gray (premiera in 2004) este imagine, viziune, culoare si parfumuri. O incursiune hedonista si adanca in sufletul uman. Un adevarat regal pentru iubitorii de arta”. (Daily News, 2004)
La evenimentul de marti, publicul spectator va avea prilejul de a-l asculta pe Razvan Mazilu povestind despre parcursul sau in Bucurestiul artistic, alaturi de invitati surpriza. La final, o harta a locurilor importante din capitala va fi prezentata in semn simbolic, prin coordonatele pe care artistul le-a lasat deja in sprijinul evolutiei artelor spectacolului in Romania.
„Imi place sa cred ca tot traseul meu de pana acum e o implinire. Spun traseu si nu cariera, nu imi place cuvantul, eu nu fac dans pentru a avea o cariera, il fac pentru placerea mea si a celorlalti”.
„Nu disociez omul Razvan Mazilu de artist. Si asta nu e valabil doar in cazul meu, imi permit sa generalizez: in cazul unui artist adevarat, planurile se intrepatrund, nu veti sti cu certitudine cat la suta e firesc pe scena si cat e ‘teatru’ in viata cotidiana. E un frumos paradox.”
Seara de marti se va incheia cu o sesiune de autografe.
Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural finantat in cadrul programului cultural „ESTI BUCURESTI” oferit de ArCuB.
La eveniment intrarea va fi libera, in baza invitatiei ce poate fi solicitata la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, in limita locurilor disponibile.
Fiecare spectacol - conferinta va dura 90 de minute si va fi transmis in direct pe www.EnjoyTv.ro
Razvan Mazilu – Oglinzi/ Mirrors
Editura Vellant
Reflectand in fotografii impresionante sase dintre cele mai recente spectacole in interpretarea lui Razvan Mazilu, albumul Razvan Mazilu. Oglinzi reprezinta atat un cadou pentru pasionatii dansului contemporan, cat si o continuare a proiectului de sustinere a liceelor de coregrafie desfasurat de Fundatia perfoRM.
Razvan Mazilu. Oglinzi capteaza arta miscarii unui „aristocrat al dansului”, cum a fost numit Razvan in presa de specialitate. Reflexii ale elegantei, expresivitatii, rafinamentului si inteligentei investite in spectacolele sale, paginile albumului ii vor incanta pe cei care vor zabovi in lumea de oglinzi a lui Razvan Mazilu. Proiectul coordonat de curatorul Denise Radulescu apare in formula bilingva (romana/engleza) si le ofera celor care au fost in sala la spectacolele sustinute de Razvan Mazilu ocazia de a retrai emotia intalnirii cu acesta si de a aduce spectacolul de pe scena in propria biblioteca.
Despre Round Table Bucuresti
Parcursul profesional dar si personal al oricarui om de cultura este inevitabil influentat de mediul in care a ales sa creeze. Prin proiectul Round Table Bucuresti, organizatorii isi propun sa descopere in ce masura efervescentul spatiu cultural al capitalei a influentat drumul unor personalitati care si-au ales Bucurestiul ca decor al activitatii lor artistice.
In fiecare marti seara, pe durata a 90 de minute, moderatorul isi va provoca invitatii la o discutie deschisa, relaxata, despre amprenta pe care orasul si-a pus-o asupra lor ca artisti, ca oameni, despre cum vedeau capitala atunci cand erau la inceput de drum si cum o percep acum, cand drumurile lor strabat capitale din intreaga lume, ori despre sansele sau deziluziile pe care le-au trait aici, de-a lungul timpului. Parcursul acestui itinerariu prin Bucurestiul personal al fiecarui artist invitat va fi presarat cu momente artistice de cea mai buna calitate - oferite de protagonistii spectacolelor sau de catre invitatii acestora.
„Ne pregatim sa va intampinam cu povesti fascinante despre Bucurestiul artistic actual, saptamana de saptamana, imediat ce se va incheia Festivalul George Enescu. Promitem sa prelungim bucuria muzicii si sa pastram sarbatoarea acestor zile.” – Valentina Sandu – Dediu
De ce Round Table Bucuresti? Pentru ca mediul de intalnire al acestor evenimente isi propune sa fie unul prietenos, placut, fara colturi si fara ascunzisuri, unde nimeni nu sta in capul mesei. Invitatii si publicul, deopotriva, vor imparti acelasi spatiu: Bucurestiul. Coordonate: Sala de Opera si Multimedia a Universitatii Nationale de Muzica.
Despre Valentina Sandu – Dediu
Valentina Sandu-Dediu a absolvit in 1990 muzicologia la actuala Universitate Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a ramas din 1993 sa predea istoria muzicii, muzicologie si stilistica. Este autoarea a peste 30 de studii si 300 de articole, a catorva serii de emisiuni radiofonice, a semnat zece volume publicate in Romania si Germania (vezi Rumanische Musik nach 1944, Pfau Verlag, Saarbrücken, 2006; Alegeri, atitudini, afecte. Despre stil si retorica in muzica, Bucuresti, Ed. Didactica si Pedagogica, 2010; Octave paralele, Bucuresti, Humanitas, 2014).
O alta latura a activitatii sale se concentreaza pe aparitii concertistice si inregistrari, in calitate de pianista in ansambluri camerale (CD-uri editate in Romania cu Aurelian Octav Popa, in Germania / Neos cu Dan Dediu, si in Boston / Albany cu Ray Jackendoff). Valentina Sandu-Dediu a fost bursier al Wissenschaftskolleg zu Berlin, actualmente ocupa pozitia de profesor la Universitatea de Muzica si pe cea de rector la New Europe College, Bucuresti. In 2008 a primit Premiul acordat de Peregrinus-Stiftung, Academia de Stiinte Berlin-Brandenburg.
Despre Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Orice muzician care adera la UCIMR si intruneste conditiile necesare poate deveni membru al organizatiei noastre.
Prin activitatea noastra, oferim membrilor UCIMR burse in vederea participarii la seminarii si cursuri de specialitate organizate de asociatia care se remarca printr-un palmares de exceptie.
Suntem implicati totodata si in sprijinirea artistilor pensionari, precum si in sustinerea materiala a unor reviste de specialitate.
De asemenea, concepem proiecte culturale de interes national si international, avand o structura egal raspandita pe intreg teritoriul Romaniei.
16 Septembrie 2015