inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Radio Romania Muzical 19

0 Comentarii


24 martie 1997 este prima zi de emisie a postului Radio Romania Muzical, cel care, dupa 19 ani, ramane unicul post de radio romanesc dedicat muzicii clasice, un reper al calitatii confirmate.
 
Joi, 24 martie, intre orele 17.00 si 20.00, Radio Romania Muzical a programat o emisiune aniversata, bazata in intregime pe mesajele si preferintele muzicale ale ascultatorilor sai. Iata cateva dintre acestea:
 
La multi ani, Radio Romania Muzical! Sunteti o oaza de cultura muzicala si relaxare pentru mine! Sunteti in inima mea si va multumesc ca existati! (Dana Stan, 33 ani, Bucuresti)
 
Traiesc in Spania, dar Radio Romania Muzical este canalul meu preferat. Continuati in acelasi stil. Va multumesc. (Tatiana Taranu, 70 ani, Irun-Spania)

Am descoperit postul Romania Muzical in urma cu 1 an si am devenit un ascultator fidel! Multumiri pentru emisiunile frumoase si interesante! (Liliana Balaie, 33 ani, Bucuresti)
 
La multi ani, Radio Romania Muzical! Vã ascult in fiecare zi, pentru mine sunteti cei mai buni, felicit intreaga echipã de adevãrati profesionisti cãreia ii urez sã aibã in continuare aceeasi pasiune pentru ceea ce fac! (Constanta Penverne, 58 ani, Bucuresti)
 
Va ascult, cu mare placere, in fiecare zi, de acasa si de la serviciu, iar acum ma aflu in Austria si va ascult online, cu aceeasi bucurie. Va doresc multi ani de existenta alaturi de noi, ascultatorii dv. fideli. Felicitarile mele cele mai sincere intregii echipe Radio Romania si pastrati-va, in continuare, aceeasi calitate deosebit de buna. (Cristina Seltea-Gheorghief, 53 ani, Targoviste)
 
De cand m-am mutat in Cluj, simt lipsa RRM. Ascult radio in masinã mai des si vã mai „prind” cand trec pe acasã, in Ramnicu Valcea. Vã urez la multi ani! Si mult succes pe viitor! (Pãtru Vlad Daniel, 28 ani, Cluj Napoca)
 
Mi-as dori sã pot receptiona Radio Romania Muzical si in partea aceasta de tarã. (Chelaru Petru, 66 ani, Dolhasca, judetul Suceava)

Acum 15 ani, un taximetrist care dusese o fetita la profa de muzica, asculta in continuare postul Radio Romania Muzical ales de ea. Nu stiam ca exista, i-am memorat coordonatele si de atunci ascult numai Radio Romania Muzical in masina si acasa. (Ion Fulga, 67 ani, Bucuresti)

La Multi Ani si mult succes in continuare! Va rog sa incercati sa extindeti aria transmisiunilor on air si in Transilvania. (Calin Baciu, 52 ani, Cluj Napoca)
 
I have been listening to streaming Radio Romania Muzical for over 10 years now. I love the programming. I am a musician (viola) and I especially enjoy the obscure and lesser played works of your programming. I start my day by opening my laptop to listen to your music with a good set of speakers. My day would not be complete without your music. My compliments on a job well done!!!  Sorry for the English but my command of the Romanian language is rudimentary.

Best wishes for continued success!! (Victor Hickman, Berkley, Michigan)

Un radio care face inimile melomanilor sa vibreze. Va multumesc! (Ionut Dragomir, 24 ani, Galati)

La multi ani, Radio Romania Muzical! Vã multumesc cã imi oferiti zilnic doza de frumusete, speranta si cultura! (Tapodi Susana, 55 ani, Sfantu Gheorghe)

La multi ani si va multumesc din inima! Ma bucur ca existati! (Metodi Zahariev, 43 ani, Varna – Bulgaria)
 
De 19 ani, Radio Romania Muzical aduce in casele romanilor muzica clasica pentru toti: inregistrari de referinta ale celor mai importanti compozitori romani si straini, interpretari din arhiva, dar si de ultima ora. Si nu in ultimul rand, gratie colaborarii cu Uniunea Europeana de Radio, la Radio Romania  Muzical pot fi ascultate in direct mari concerte de pe cele mai importante scene internationale: de la Opera Metropolitan din New York, la Covent Garden sau Barbican Hall din Londra, de la Filarmonica din Berlin la Teatrul Scala din Milano.
 
In emisiunile Radio Romania Muzical pot fi regasite preferinte pentru toate gusturile: de la emisiunile-magazin “Musica viva” si “Perpetuum mobile”, la emisiuni specializate in muzica de opera (“Seara de opera” si “Opera in interpretari de referinta”); de la emisiuni de educatie muzicala (“Ghidul melomanului incepator”), la concursuri pentru melomanii avizati (“In cautarea raspunsului potrivit”). Elementul comun este Valoarea unanim confirmata, selectia muzicala adaptata nevoilor ascultatorilor de astazi.
 
Radio Romania Muzical nu doar reflecta excelenta muzicala, ci o si exporta catre partenerii sai din Uniunea Europeana de Radio, prin crearea de evenimente care de-a lungul anilor au fost incluse in proiectele Uniunii Europene de Radio, preluate de majoritatea radiodifuziunilor publice europene. Radio Romania Muzical a sustinut in acesti ani si ascensiunea tinerilor interpreti romani, inregistrandu-le recitalurile si concertele care au putut fi ascultate apoi la radio, dar si propunandu-i si sustinandu-i la concursuri internationale, de unde s-au intors cu importante premii (la “Concertino Praga”, printre laureatii din 2016 se numara violoncelistul Cornelius Zirbo si violonista Malina Ciobanu; in 2013 premiul I a fost obtinut de violonista Alexandra Bobeico; tot in 2013, concursul “New Talent” de la Bratislava l-a avut unic castigator pe violonistul Razvan Stoica – toti propusi in concurs si sustinuti de Radio Romania Muzical).
 
Mai mult decat atat, Radio Romania Muzical si-a propus sa aduca muzica clasica in cotidianul romanesc: din 2010 a initiat si organizat proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” datorita caruia muzica clasica rasuna in spatii neconventionale – hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj si mobila, sedii de firme, muzee, librari. Din 2014, “Asculta 5 minute de muzica clasica” este program national in scolile romanesti: 120.000 de copii au participat la proiect in anul scolar 2014-2015.
 
Echipa Radio Romania Muzical cuprinde 26 de realizatori, angajati si colaboratori, toti absolventi de studii superioare muzicale, cinci avand si diploma de doctor in muzica: Liliana Staicu (director), Cristina Comandasu (redactor sef), Anca Ioana Andriescu, Luminita Arvunescu, Sorina Bobeico, Monica Cengher, Andreea Chiselev, Doina Constantinescu, Jeanine Costache, Stefan Costache, Simona Dumitriu, Octavia Galescu, Dan Ghineraru, Lucian Haralambie, Monica Isacescu, Ioana Marghita, Gabriel Marica, Laura Manzat, Radu Mihalache, Marina Nedelcu, Ion Cristian Nitu, Liviu Petu, Mihai Stanescu, Irina Vasilescu, Ana Voinescu, Veronica Zbarcea.
 
In 1997, Radio Romania Muzical emitea pe o frecventa doar pentru Bucuresti; din 2003, a primit si frecventa regionala 97.6 care se aude intr-o treime din tara. In prezent, Radio Romania Muzical poate fi receptat pe doua frecvente (104.8 Fm Bucuresti si 97.6 FM), dar si la nivel global online, la adresa www.romania-muzical.ro. De altfel, pe site-ul RRM poate fi accesata o bogata arhiva de emisiuni, alaturi de stiri, interviuri, articole de specialitate si 10 stream-uri on demand. Radio Romania Muzical poate fi ascultat de asemenea prin aplicatiile pentru device-uri mobile.


Cristina Comandasu
Radio Romania Muzical

Martie 2016
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Dotari moderne, studenti putini

Biblioteca Centrala a Universitatii „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu se afla în curs de dotare, cu toate cele necesare unei unitati care se vrea performanta. Cu toate ...

Bujor Nedelcovici, in conflict cu Radu F. Alexandru

Colegiul de Onoare al Uniunii Scriitorilor (USR) se va reuni marti, 16 octombrie, la 9.30, pentru a media o disputa intre scriitorii Radu F. Alexandru si Bujor Nedelcovici. Intr-un interviu pe care ...

A murit scriitorul Ira Levin

Lumea literaturii este in doliu dupa scriitorul american Ira Levin a murit marti seara, la New York, la varsta de 78 de ani. Levin s-a nascut in 1929 si si-a inceput cariera ca scenarist de ...

Cartile castigatoarei Nobelului pentru literatura apar la Polirom

Trei romane scrise de autoare britanica Doris Lessing, castigatoarea din anul acesta a premiului Nobel pentru literatura, vor fi publicate, in limba romana, de Editura Polirom, a anuntat directorul ...

TAM la Festivalul Naţional de Teatru

Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) participă duminica aceasta la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru, la Odeon, cu cea mai „plimbată” piesă din acest an, şi anume „Insula”, ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline