Regizorul român a profitat din plin de decorul natural unic al cartierului Grund şi al fostei abaţii Neumenster, edificiu care de-a lungul istoriei a servit şi de închisoare şi care, în prezent, este unul din centrele culturale cele mai active din Luxemburg, Capitală Culturală Europeană 2007.
Este un spectacol în aer liber 'găzduit cu generozitate de o natură foarte generoasă', care a fost pus în scenă de 'un coktail de artişti: peste 30 de actori, muzicanţi şi jongleri, români, francezi, germani si luxemburghezi', a comentat directorul Centrului Neumunster, Claude Frisoni. Toţi au dorit - a continuat el - să se implice alaturi de Purcărete în această aventură în care acesta 'amestecă cuvinte, sunete, culori, între cer şi pământ, coborând adânc în abisul Metamorfozelor lui Ovidiu'.
'Complicii' marelui Purcărete au fost, şi de această dată, dramaturgul francez Alain Garlan, scenograful german născut în Romania Helmut Sturmer, şi compozitorul român Vasile Şirli. Deşi trăiesc şi lucrează în diferite colţuri ale Europei, cei trei nu pregetă să raspundă 'prezent' la orice nouă încercare la care îi 'supune' Purcărete. Toţi au avut ambiţia să realizeze un spectacol total, cu muzică special compusă pentru această ocazie, cu imagini proiectate pe zidul fortăreţei, în completarea rolurilor actorilor de pe scenă.
Garlan a mai colaborat cu Purcărete la spectacole realizate la Limoges, în Franţa, precum 'O mie şi una de nopţi', iar Şirli a compus deja muzica pentru mai multe spectacole ale regizorului, ca de exemplu 'Preludiu la Faust', prezentat la festivalul de la Chalon-sur-Saône, din Franţa, şi 'Cumnata lui Pantagruel', care a avut premiera în România şi apoi a călătorit în cinci ţări din Europa şi la festivalul internaţional de la Bogota.